Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
Wygląda na to, że zrobili małą zgrabną puszeczkę z ograniczonymi funkcjami.
jakie ograniczenia? Ja widze jedno - fps.

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
.Ciekawe jak z kolorami?
matryce D3, (D700) i D300, (D90) zapracowały na nienajlepszą opinię. Ale opinie należy zmeiniać wraz z nowym sprzetem. Na kolor w D3x nie ma co narzekać. W D4 i D800 tez będzie sądzę dopracowane to dobrze.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
na forum sasiednie nie zagladam od jakiegos czasu, ale zywiolowa reakcja mnie nie dziwi. rowniez zmiany frontu z "CMOS jest do d*", "komu w ogole potrzeba FF?", "na czorta pierdylion megapikseli jak 12 wystarczy", itd. itp. w kazdej grupie fanboyow takie rzeczy maja miejsce, na CB tez....
Pomieszałeś wypowiedzi, wiec sprostuję. Komu potrzeba FF ? - to nie pisali użytkownicy (co najwyżej ich część - nie wszyscy potrzebują FF) a podobno szefostwo nikona wieki temu. Ale nigdzie nie mozna znaleźć linka do takich wypowiedzi.
CMOS jest do d... ? Gdzie to pisano? Pisano, że CCD daje ładniejszy kolor. I pisano o mniejszych szumach CMOSa, sporo osób przeszło do canona z tego powodu. Więc pisali, że do d... i kupowali?
Co do 12 Mpx - a ty nie uważasz że "normalnemu" fotografowi tyle nie wystarczy?
Co do D800 vs D700 - co najmniej połowa userów jest zawiedziona za dużą ilością Mpx i tylko 4 fps w FX (W D700 z gripem było 8 fps! ). W dodatku przez to nie dostana jakis super wysokich ISO.
Należy czytac nie tylko jeden watek ale przeglądac większą część forum by sobie wyrobić zdanie o tym co sądza userzy. Ja tam widzę więcej malkontentów niż fanboyów.
Co do fanboyów - większośc osób jest rozczarowanych także D4, bo będzie tylko trochę lepszy od D3s. A miał być niby jakiś przełom? Nie nalezy się sugerowac tym co pisza, tylko samemu wyciagac wnioski.

A co do D800 - jestem ciekaw wersji E, bez filtra AA. Piszą, że oprogramowanie na kompie będzie miało opcje softowego usuwania mory. Jak takie oprogramowanie radzi sobie z morą, która czasami sie pojawia w 5D (i nie tylko) ?