Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
Nikt tego nie zauważy. Nie wiesz co się teraz dzieje na forum Nikona - amok, histeria, ogólne obślinienie. D700 już przestało robić zdjęcia,
Nie wiem z jakiej racji wrzuciłeś tych wszystkich ludzi do jednego worka. Rewolucji D800 nie wnosi, a jego prawa strona wraz z pokrętłem tylnym przypomina stronę D3000. Po rozmowie z zawziętym nikoniarzem, doszliśmy do wniosku, że rewolucja w d800 jest, ale pod konkretne wymogi. Jeśli o znajomego chodzi, to dalej będzie dążył do nabycia D700.

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
D700 to zupełnie inne body i z innym przeznaczeniem, w kontekście którego niemal każdy parametr nowego D800 jest krokiem wstecz.
W tym przypadku zgadzam się w 100%. Czego najbardziej zazdroszczę D700, to ten szybszy AF. Szkoda, że szklarnia pod FF nikona jest naprawdę droga.

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
A Canoniarze to się niby doczekają? Mam poważne wątpliwości, MkIII będzie moim zdaniem droższy od tego Nikona.
Drogi Merde, przeczytaj jeszcze raz w jakim kontekście napisany jest mój tekst. Jeżeli nie jesteś w stanie zrozumieć, to już Ci tłumaczę.

W Canonie mamy taki korpus jak 5Dmk1, którego cena buja się w granicach 3000-3500 złotych. Wielu nikoniarzy spodziewało się obrotu spraw w sposób taki, iż wchodzący D800 obniży cenę D700 do poziomu 4000złotych, tworząc z niego tanią FF pod nikonem. ;-)