Strona 27 z 76 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Chodziło raczej o wątek w którym to się toczy....jak mniemam.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    micles, przespales premiere Canona? ;-)
    No tak, 1dx "to już to". To przez to że mam zakodowane w głowie czekanie na puchę z lepszym video. Przepraszam.

To kiedy będą mogli zrobić jakieś bezpośrednie porównania? Ktoś widział jakieś daty?

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

nikt nie wkleil, wiec dorzucam sample nieoficjalne: http://www.bezergheanu.com/TestNikon...1650&k=VdDqgDb

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Nie za bardzo rozumiem cięcia akurat w tym przypadku. Proporcje C:N są bezpośrednio związane z nowościami(...)
    ciecie wyniklo glownie z charakteru, ktory zaczynal (niepotrzebnie) przybierac ten watek. wycielem wszystkie posty, ktore w mojej opinii dolewaly oliwy do ognia. jesli bylo w nich cos wiecej niz dolewanie - szkoda, ale nie chodzi w tym tez o to, zeby moderacja edytowala poszczegolne odpowiedzi...

na ile dyskusja o proporcjach w sprzecie nalezy do takich watkow - nie mnie oceniać. rozchodzi się tylko o nie napedzanie klotni...
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 07-01-2012 o 22:09
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    ....Chrzanić szumy, mnie nie interesuje właściwie nic powyżej używalnego 1600. Jestem ciekaw, czy te cudowne matryce będą coś nowego wnosiły pod względem DR. Wystarczająco niskie szumy to miał już bodaj 20d.
    .........
    Święte słowa Panie Cichy, święte słowa.
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Byłem na konferencji prasowej Nikon jak pojawił się D3x i sam Nikon podkreślał na konferencji wyścig w liczbach popartą listą nazwisk co to zmienili system. Ten wyścig wpisany jest chyba na stałe w ich nowości. Nie mniej jestem pełen obaw kolejnych. Martwi mnie to co robi zdjęcie zanim jeszcze naciśniesz na migawkę. Obawiam się, że efekt może być podobny jak ktoś zrobi zanim spuści portki. Ale to na marginesie.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    nikt nie wkleil, wiec dorzucam sample nieoficjalne: http://www.bezergheanu.com/TestNikon...1650&k=VdDqgDb
    Wow wow wow!
    ISO 25 400 jest ekstra, 50 800 ujdzie, a 101 600 niewiele gorsze. Jakieś dziwne wartości jak dla mnie, ale ważne, że działa. Mam nadzieję, że podobnie fajna matrycka jest też w 1DX i że będą je powoli wkładać do mniej zaawansowanych modeli.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja tu roznic miedzy D3s nie widze raczej... W 1:1 podobnie, D4 zyskal przy tej jakosci 16 zamiast 12 mpix.

6400 i to przy 1/1000.
    http://www.nikon.com.hk/tmp/AYl/lMj/...oT/gVE/Zob.jpg
    Mam fotki , ktore mialem okazje zrobic D3s przy swietle 1/40 na 6400 i widze mniejszy szum nawet...
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 08-01-2012 o 01:46

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Panowie. Porównywanie sampli zrobionych nową puszką w dniu jej premiery do starego, wypróbowanego na wszelkie sposoby D3s nie ma sensu.

W D4 najniższe ISO to "już" 100 a nie 200. Niemożliwe w nikonie ? A jednak Raczej niewiele osób liczy na znaczną poprawę obrazka. Nie ma rewolucji tylko ewolucja. Na dzień dzisiejszy sprzęty topowych firm są bardzo porównywalne jakościowo. Dostępność D4 zapowiadana na luty więc już niedługo
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Ja tu roznic miedzy D3s nie widze raczej... W 1:1 podobnie, D4 zyskal przy tej jakosci 16 zamiast 12 mpix.
    Dokładnie jest jak mówisz jest nawet troche gorzej. Nalezy pamietac, ze to puszka przed produkcyjna pewnie. Trzeba czekac na pierwsze sample po zakupach napalencow/szczesliwcow na pierwszych miejscach w kolejce w NPS.
    Ostatnio edytowane przez Andrus ; 08-01-2012 o 03:22

Strona 27 z 76 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów