Strona 14 z 76 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Podobno (plotki) ma nie mieć filtra AA, więc może być diabelnie ostro.
    Przy tej gęstości pikseli - toż jak piszesz to to samo co w DX więc nie bardzo mi się coś chce w to wierzyć.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Tak, będzie...wiosną 2012 roku
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Podobno (plotki) ma nie mieć filtra AA, więc może być diabelnie ostro.
    Tylko co z tego. M9 też nie ma filtra i czasami jest wręcz... za ostro
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Tylko co z tego. M9 też nie ma filtra i czasami jest wręcz... za ostro
    36MP bez OLPF to potencjalnie 9MP kwartetów senseli RGBG, które można szybko wołać bez konieczności demozaikizacji. Chętnie bym zobaczył takie pliczki - powinny mieć zalety foveona bez wad foveona...

Domyślnie

Tylko, że Nikon nie stosował do tej pory sRAW. Nawet w D3x z 24 Mpx, gdzie to juz by miało sens.
    Bardzo chetnie bym widział takie ostre 9 Mpx. Rzadko potrzeba całych 36. A crop 1,5 nie jest wyjściem z sytuacji (ma 16 Mpx), bo to inna plastyka.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Domyślnie

Bardzo chetnie bym widział takie ostre 9 Mpx.
    Tyle, że te sRAWy z Canona wcale nie są ostre. Są mniej ostre, niż samodzielnie zmniejszony obraz.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Tyle, że te sRAWy z Canona wcale nie są ostre. Są mniej ostre, niż samodzielnie zmniejszony obraz.
    Pytanie komu to przeszkadza ? Onanistom ze 100% powiększeniem w przeglądarce.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Pytanie komu to przeszkadza ? Onanistom ze 100% powiększeniem w przeglądarce.
    Na wydrukach 20x30 cm można zauważyć różnicę. Komu to przeszkadza? Raczej nikomu. Ci, którzy wiedzą, to nie używają, a ci, którzy nie wiedzą, to i tak im wszystko jedno.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Tylko, że te sRAWy muszą być przeliczane z interpolacją, bo z 21 Mx dostaje się 10 MPx sRAW1.
    Ja kombinowałem by skleic 4 piksele w jeden i z 36 Mpx miec sRAWa 9 Mpx.
    Przy okazji sRaw2 jest tez nieostry ? - bo on jest 4 razy mniejszy od pełnego.

Na optycznych plotki potwierdzają możliwośc wypuszczenia puszki w 2 wersjach - także pozbawionej filtra AA. Ciekawe. Co tu kupic ;-)
    Zapewne bez filtra będzie droższa, bo jakos tak zawsze dziwnie mniej kosztuje więcej
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Jestem Zalany
    the silence is deafening

Strona 14 z 76 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów