Samo body 8888zł, a z 24-85VR 11111zł.
Samo body 8888zł, a z 24-85VR 11111zł.
w NL juz w sklepach i za 2050 EUR: Nikon D600 Body + 2x Sandisk 16GB SDHC Gratis | Foto Konijnenberg
Im mniej tym lepiej. Ale póki co trochę dużo.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nikon D600 ma 39 punktowy AF (w tym 9 punktów krzyżowych)
Zakres detekcji: od – 1 do + 19 EV
Mają tylko punkty krzyżowe ?
Jaka jest czułość pozostałych 30 punktów AF ?
6d mkII
Ja tak trochę w kwestii organizacyjnej. Mam więcej czasu bo nikoniarze padli i chciałem poczytać co tu sie pisze o D800 i D600. Ale zdaje się, że jeśli chodzi o poważny sprzęt nikona to jest tylko ten wątek - tasiemiec, a nie ma wątków o konkretnych lustrzankach. To trochę dziwne, bo są zakładane tematy o zwykłych kompaktach, a o lustrzankach nikona - nie. Może zróbcie osobno wątek spekulacyjny, zanim się dany sprzet nie pokaże, ale jak jest body to powinno mieć swój wątek.
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Tylko po co???
Jeśli chcę poczytać o różnych modelach Nikona, to wiem gdzie szukać
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
zasadniczo, to jest tego watku o nowosciach raptem 14 stron (700 odpowiedzi) - wciaz wiecej niz o canonowskim 6D, ale to tylko chwilowy stan.
jakby sie nagle rozroslo, to bedziemy dzielic - poki co nie ma koniecznosci. a jesli ktos ma doglebne pytania, to mu sie podpowiada forum.nikoniarze.pl . analogicznie postepuje sie z nowinkami Sony, Pentaksa, Olympusa, itd. itp.
na koniec 2012 sie ten watek zamknie i zalozy nowy...
Rozumiem takie działanie w wątkach "spekulacja o nowościach". Ale jeśli swój osobn temat ma Coolpix S800c czy Nokia 808, Nexy, Olympusy itd, to lustrzanki jak D800 powinny tym bardziej. Niektóre lustrzanki mają, inne nie. Może po prostu nikt nie założył osobnego tematu i dlatego tak jest, a może sklejono. Nie wnikam, teraz to nieistotne. Taki postulat na przyszłość. Z drugiej strony mozna poczytac o D800 na nikoniarzach (hipotetycznie, bo do poniedziałku forum podobno nie wstanie)
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Jakaś poważniejsza awaria?
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
@Jacek_Z
No przecież sam możesz wystartować taki wątek jeżeli masz potrzebę.