Strona 61 z 76 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Początki nałogu

Domyślnie

Mnie zastanawia jedno. Jeśli jak będzie tak, że dobry AF DR lepszy niż w 5d III a cena na poziomie 2tys $ to przypadkiem Canon nie dostanie strzały w kolano?. Specyfikacja wygląda obiecująco. Nikon ładnie wrzuca nowe puszki na rynek D600 ,plotki o D400.
    CANON Laik

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregolius Zobacz posta
    Mnie zastanawia jedno. Jeśli jak będzie tak, że dobry AF DR lepszy niż w 5d III a cena na poziomie 2tys $ to przypadkiem Canon nie dostanie strzały w kolano?.
    nie sadze...

Specyfikacja wygląda obiecująco. Nikon ładnie wrzuca nowe puszki na rynek D600 ,plotki o D400.
    a ktora z nich dokladnie "wrzucil" (zwracam uwage na czas przeszly) na rynek?
    www albo tez flickr

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

to przypadkiem Canon nie dostanie strzały w kolano?
    Canon zawsze może jakiś projekt z sejfu wyciągnąć, wykastrować 5D MkIII (np. z filmów) albo ją po prostu drastycznie przecenić.
    To jest zmartwienie księgowych w Canonie, my przecież na tym możemy tylko zyskać.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie sadze...

a ktora z nich dokladnie "wrzucil" (zwracam uwage na czas przeszly) na rynek?

Nie no jasne dotyczy to czystych przypuszczeń. Założyłem że będą :P
    CANON Laik

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nowy Nikkor 24-85VR nie musi urywać tyłka, ale są szanse że będzie bardzo przyzwoity. To jest jednak szkło które jest zaprojektowane pod cyfrę, z odpowiednimi współczesnymi powłokami, i pewnie nie trzeba go będzie domykać do f8 żeby na pełnej klatce brzegi jako-tako wyciągnąć z mydła... jak to ma miejsce u nas w podobnych zakresowo zoomach. VR w takim wypadku to miły akcent wieńczący całość.
    600D | X-M1

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    BTW: Canon asekurancko może zawsze zrobić dwie rzeczy - obniżyć cenę 5DmkII lub wsadzić jego bebechy w plastik dodać kilka bajerów i mają gotowe FF.
    Mam taką nadzieję. Wtedy: kupujący "bo Canon jest da best" sparzą się na AF, o którym ładnie trochu wyżej napisał akustyk i pokażą na przyszłość palec produktom firmy.
    MZ Canon nie ma i/lub nie da do entry FF: działającego AF i matrycy z marginesem błędu równie dużym co w Nikonie.
    Resztę dopełni albo 24-85VR albo ostatnie stałki: 28, 50, 85
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    MZ Canon nie ma i/lub nie da do entry FF: działającego AF i matrycy z marginesem błędu równie dużym co w Nikonie.
    Dobry AF będzie, bo minęły już czasy, gdy Canon jako jedyny na rynku miał FF i nie musiał się liczyć z konkurencją. Matrycy może nie być.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

oj tam... dadza filmy, to nie musi byc porzadnego AF ani matrycy /sarkazm off
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    $1,500-$1800
    1500 byłoby pięknie jest szansa, że wtedy byłby u nas gdzieś za 7 . Niestety nie wierzę w to szczególnie jakby mieli jeszcze dać D400 ja raczej obstawiam, że gdyby coś takiego się pokazało to cena oscylowałaby początkowo w okolicach 9 kzł i wtedy leżymy i kwiczymy , bo C nie ruszając d... ma nadal ofertę która jest konkurencyjna.
    Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    oj tam... dadza filmy, to nie musi byc porzadnego AF ani matrycy /sarkazm off
    Tak mi się zdaje szczególnie że jak masz kapuchę to możesz sobie kupić puszkę z (nie bójmy się tego powiedzieć) najlepszym AF na rynku, a jak masz jeszcze więcej to niedługo z jeszcze lepszym. Dlatego wróżę z moich fusów że jeśli coś dadzą na kształt następcy 5D mkII to najwyżej czego się można tam spodziewać to AF z siódemki.

Teraz dla tych optymistów którzy myślą, że Canona wzruszy mniejszy banding czy wyciąganie czegoś tam z cieni u konkurencji. Otóż moi roztomilsi nie sądzę :cool:.
    Dlatego że była sytuacja kiedy Nikon miał ogromną przewagę nad Canonem - duet D700 z D3 praktycznie zamiatał konkurencję pod dywan i to nie w jednej dziedzinie ale w kilku (iso, AF itd.) i co...i nic. Wszystko w zasadzie wróciło do normy - wystarczy popatrzeć na sektory foto na EURO. Sprzedaż w wielu segmentach znów im rośnie. Niestety obawiam się, że te wpływy nie są tak duże jakby niektórzy tutaj sądzili. Bardziej chyba ma znaczenie to że biznesowo i marketingowo Canon jest bardzo silny, a wysiłek przy płaczu księgowych jaki włożyli w nowy AF obawiam się że ma nam wystarczyć na dłużej.
    Zresztą pośrednio widać to po tym jak grzecznie wielu pro czeka na 1DX mimo że firma przecież jawnie leci w kulki z tą premierą.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-06-2012 o 23:02 Powód: literówki
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    I patenty ciałem się stały...:

[CENTER]
    18-300
    Noooo... wreszcie ktoś się odważył.
    18-300mm-f3.5-5.6 - niezły zakres jak i przyzwoite światło.

Zobaczymy co na to reszta stawki.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 61 z 76 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów