Karta ta ma być oparta na specyfikacji standardu PCI Express. A PCI-E to połączenie punkt-punkt. Wątpię żeby do uzyskania tak dużej prędkości wystarczyło im tak mało połączeń jak na SD czy MemoryStick lub podobnych, dlatego obstawiam piny. Na piny wskazywały by także wymiary XQD (38,5 x 29,8 x 3,8 mm), czyli z długości i szerokości troszkę więcej jak SD, ale na wysokość sporo więcej od SD (2,1 mm), a nawet trochę więcej od CF (3,3 mm).
Albo po prostu zajrzeć w slot Nikona D4 i zobaczyć jak to wygląda ;p
Ostatnio edytowane przez Opa_Apo ; 07-01-2012 o 00:07
Teraz już coraz trudniej pozycjonować puszki więc z czasem może pojawią się maszynki typowo studyjne właśnie z niskimi natywnymi iso. Pytanie czy marketingowo dla takich firm jak C będzie to miało sens, bo są na rynku korpusy, które spełniają ww warunki (średni format).
Oby nie, bo nie wszyscy lubią w cieniach blur :wink:.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ta 35 kryje FX z malutka znosna winieta
W realu servo d700 kopie tylek 1d4. W nikonie servo dopiero zaczyna sie mylic czasami w warunkach: 1/500, 2.8, ~iso16000-20000. Nie spodziewalbym sie jakiejs rewolucji
Nikon D4 ma miec 24fpsy przy 2.5MP (zrodlo dpreview). Co bez kropowania luzem wystarczy na okladke gazety i za to kocham nikona.... niby zbedne nikomu niepotrzebne funkcje, ktore pozniej masakrycznie ulatwiaja zycie w terenie.
Nie ma co sie oszukiwac, ze Canon obecnie stoi tylko ladniejszymi kolorami z aparatu i większym wyborem wśród stałek.
Spora cześc ludzi ma jednak bardzij realne i mniej ideologiczno -> nikonowskie podejscie do tegoMówisz podobnie jak mój szef, jest sprzet ptofesjonalny NIKON i reszta
Porównywanie czegoś na papierze to trochj wróżenie z fusów. Fajne tryby filmowania ma ten nikon, gdyby dalei podobne do D800 bedzie niezła konkurencja dla 5D, bo D4 troch drogi i nie jest bez znaczenia ze ma wbudowanego gripa.
Panowie, troche sie rozkreciliscie, wiec musialem zrobic kosi-lapci. za wiele to do watku o nowosciach Nikona nie wnosi, a klimat na forum psuje mocno...
prosze o nie kontynuowanie dyskusji o wyzszosci rurek bialych nad czarnymi badz vice versa. ani ilosci tych czy owych na zawodach sportowych... dziekuje!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
w szczegolnosci prosze o dojrzalsze formulowanie opinii w tego typu watkach, bez nonszalanckiego szafowania opiniami subiektywnymi podawanymi jako fakty przenajprawdziwsze...
inaczej moderacja bedzie musiala prewencyjnie wystawiac kartki za podzeganie do klotni. odnosi sie to do wszystkich, chociaz uzytkownik Andrus jest tu szczegolnie proszony o umiar...