Strona 21 z 63 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    PS. Chrzanić szumy, mnie nie interesuje właściwie nic powyżej używalnego 1600. Jestem ciekaw, czy te cudowne matryce będą coś nowego wnosiły pod względem DR. Wystarczająco niskie szumy to miał już bodaj 20d.
    nie wiem czy te wykresy są coś warte ale warto zerknąć (z NikonRumours):

http://home.comcast.net/~NikonD70/Ge...Comparison.htm

PS. myślicie, że matryca zastosowana w Nikonie J1/V1 będzie wykorzystywana przez innych producentów, np. w kompaktach? marzy mi się Fuji X10 z czymś takim, może GO byłaby znośna.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Panowie, troche sie rozkreciliscie, wiec musialem zrobic kosi-lapci. za wiele to do watku o nowosciach Nikona nie wnosi, a klimat na forum psuje mocno...

prosze o nie kontynuowanie dyskusji o wyzszosci rurek bialych nad czarnymi badz vice versa. ani ilosci tych czy owych na zawodach sportowych... dziekuje!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    W realu servo d700 kopie tylek 1d4.

(...)

Nie ma co sie oszukiwac, ze Canon obecnie stoi tylko ladniejszymi kolorami z aparatu i większym wyborem wśród stałek.
    w szczegolnosci prosze o dojrzalsze formulowanie opinii w tego typu watkach, bez nonszalanckiego szafowania opiniami subiektywnymi podawanymi jako fakty przenajprawdziwsze...

inaczej moderacja bedzie musiala prewencyjnie wystawiac kartki za podzeganie do klotni. odnosi sie to do wszystkich, chociaz uzytkownik Andrus jest tu szczegolnie proszony o umiar...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 07-01-2012 o 20:53 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

micles, przespales premiere Canona? ;-)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    micles, przespales premiere Canona? ;-)
    No tak, 1dx "to już to". To przez to że mam zakodowane w głowie czekanie na puchę z lepszym video. Przepraszam.

To kiedy będą mogli zrobić jakieś bezpośrednie porównania? Ktoś widział jakieś daty?

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Chodziło raczej o wątek w którym to się toczy....jak mniemam.

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

nikt nie wkleil, wiec dorzucam sample nieoficjalne: http://www.bezergheanu.com/TestNikon...1650&k=VdDqgDb

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    nikt nie wkleil, wiec dorzucam sample nieoficjalne: http://www.bezergheanu.com/TestNikon...1650&k=VdDqgDb
    Wow wow wow!
    ISO 25 400 jest ekstra, 50 800 ujdzie, a 101 600 niewiele gorsze. Jakieś dziwne wartości jak dla mnie, ale ważne, że działa. Mam nadzieję, że podobnie fajna matrycka jest też w 1DX i że będą je powoli wkładać do mniej zaawansowanych modeli.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja tu roznic miedzy D3s nie widze raczej... W 1:1 podobnie, D4 zyskal przy tej jakosci 16 zamiast 12 mpix.

6400 i to przy 1/1000.
    http://www.nikon.com.hk/tmp/AYl/lMj/...oT/gVE/Zob.jpg
    Mam fotki , ktore mialem okazje zrobic D3s przy swietle 1/40 na 6400 i widze mniejszy szum nawet...
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 08-01-2012 o 01:46

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Ja tu roznic miedzy D3s nie widze raczej... W 1:1 podobnie, D4 zyskal przy tej jakosci 16 zamiast 12 mpix.
    Dokładnie jest jak mówisz jest nawet troche gorzej. Nalezy pamietac, ze to puszka przed produkcyjna pewnie. Trzeba czekac na pierwsze sample po zakupach napalencow/szczesliwcow na pierwszych miejscach w kolejce w NPS.
    Ostatnio edytowane przez Andrus ; 08-01-2012 o 03:22

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Ja tu roznic miedzy D3s nie widze raczej...
    I chyba nie zobaczysz. Tzw. dobrze poinformowane źródła (w tym przedstawiciel Nikona) są bardzo ostrożne i raczej dość "okrągło" wypowiadają się o przewadze D4 w szumach. Ergo raczej będzie jak było w D3s.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 21 z 63 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów