"ulepszony autofokus z 51 polami
9 punktów krzyżowych AF pracujących do f/8"
Jak dla mnie to chyba trochę mało.
I kurde, może tylko ja na to zwracam teraz uwagę ale ta puszka jest po prostu brzydka jak cholera![]()
"ulepszony autofokus z 51 polami
9 punktów krzyżowych AF pracujących do f/8"
Jak dla mnie to chyba trochę mało.
I kurde, może tylko ja na to zwracam teraz uwagę ale ta puszka jest po prostu brzydka jak cholera![]()
NIkon nie robi chaly w Najwyzszej klasie modeli i sadze ze taka ilosc czasu jaka mieli na D800 sprawi ze bedzie on godnym nastepca D3/D700 ale ta specyfikacja z 36 milonami nie brzmi wiarygodnie ale mam nadzieje ze sie myle.
Ja powiem więcej - Nikon jest tak brzydki, że od początku mojej fotograficznej pasji zostałem canoniarzem, choć było też zauroczenie Minoltą 9xi. Nie wiem jak dobry musiałby być Nikon, żebym zmienił stajnię. Od czasów F4 i F5 brzydzę się tą marką - moje poczucie estetyki nie pozwala mi zakupić takiego ochydztwa, ale nie zaprzeczam, że to dobry sprzęt.
Nikkor AF-S 24mm,f/1,8 DX - mogliby lepiej wypuszczać stałki ze światłem f/2, f/2,8 ale na pełną klatkę a nie te DX-y, które niby są używalne na FF.
http://nikonrumors.com/2011/12/20/ni...px/#more-29054
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Mogliby albo i nieNikkor AF-S 24mm,f/1,8 DX - mogliby lepiej wypuszczać stałki ze światłem f/2, f/2,8 ale na pełną klatkęNikon swojego czasu pozostał przy mniejszej średnicy bagnetu.[Canon zwiększył]