Strona 17 z 76 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

od razu widziałem że góra to Canon - widać na pierwszy rzut oka

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Możecie mnie nazwać onanistą lub szaleńcem, ale obstawiałem, że góra to Canon.
    Ale czemu? Bo choć to znaczki pocztowe to jednak tą przebijającą się czerwień w cieniach obecną w 5D2 na plikach wołanych w ACR/LR poznam już chyba wszędzie
    Nie wiem czy to wina profili barwnych ale za cholerę się tego czerwonawego zafarbu nie mogę pozbyć bez grzebania w shadow tint
    Ale to może być spaczenie bo już chyba od 3tyg. nie ma dnia żebym czegoś nie obrabiał więc już mi się to opatrzyło
    A tak w ogóle to coś u żółtych cisza nie?
    Znaczy domyślam się, że Japonia, Tajlandia itd. ale Canon w sumie wali nowościami jak opętany wręcz a Nikon nic Teraz coś ma być na początku grudnia dopiero, co nie?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No jakoś tak się porobiło, że na kryzys nałożyło się trzęsienie ziemii i powódź. Nie ma szans żeby to nie wpłynęło na wyniki firm. Zresztą wpływa.
    Sony ma znów kolejny rok strat, Nikon problemy z produkcją i dystrybucją. Panasonic też raportował jakieś kłopoty (zresztą ich akcje poleciały w dół). Olympus ma problemy w związku z przekrętami księgowymi. Pentax wiadomo - co rusz to inny właściciel.
    Czas pokaże jak się to skończy i czy nie będzie jakichś większych zawirowań na rynku z tym związanych.
    Sumarycznie czas na nowości jest średni.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No jakoś tak się porobiło, że na kryzys nałożyło się trzęsienie ziemii i powódź. Nie ma szans żeby to nie wpłynęło na wyniki firm. Zresztą wpływa.
    Sony ma znów kolejny rok strat, Nikon problemy z produkcją i dystrybucją. Panasonic też raportował jakieś kłopoty (zresztą ich akcje poleciały w dół). Olympus ma problemy w związku z przekrętami księgowymi. Pentax wiadomo - co rusz to inny właściciel.
    Czas pokaże jak się to skończy i czy nie będzie jakichś większych zawirowań na rynku z tym związanych.
    Sumarycznie czas na nowości jest średni.
    Sony w ogóle jest dziwne. Czytał, że np. PS jest sprzedawany poniżej kosztów bo jak by był droższy to by go nikt nie kupił i to jest bardziej produkt reklamowy niż maszynka do zarabiania Lustra też mają tanie, cholera wie czy dokładają do biznesu... Z takim podejściem to się nie dziwię, że mają kolejny rok strat...
    Ale o Olympusie to mnie zaskoczyłeś...
    No tak zły okres na nowości, ale z tego wynika, że Canon chyba najmniej został poszkodowany przez te wszystkie kataklizmy bo gna jak szalony...
    Jeżeli Nikon nie da rady z nowym repo flagowcem przed Euro i Olimpiadą 2012 to jakby przestrzelił sobie oba kolana (jeżeli 1DX będzie w praktyce tak dobry jak na papierze, w każdym razie słyszałem już trochę głosów, o chęci migracji do C dla 1DX od paru repo).
    A jest taka możliwość bo w żółtym obozie najwięcej plotek o następcy D700 o D4 jakby mniej. Jak nie będzie D4 do Euro to Nikon może mocno spaść w sektorze profi.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    A jest taka możliwość bo w żółtym obozie najwięcej plotek o następcy D700 o D4 jakby mniej. Jak nie będzie D4 do Euro to Nikon może mocno spaść w sektorze profi.
    bo D3 (i D700) przestana robic foty?

nie klepie profesjonalnie sportow, wiec moze i nie znam branzy... ale jak czytam wypowiedzi takich zawodnikow (target 1D/D3) to najczesciej mam wrazenie, ze zmiana jednej piaskownicy na druga odbywa sie raczej niechetnie i dopiero wtedy, kiedy nowe zabawki sa bardzo wyraznie lepsze.

nie sadze, zeby 1DX spowodowal masowy przeskok z Nikona na Canona, ani zeby to w druga strone zrobil nowy D4 czy D800. to raczej w obu przypadkach okazja, zeby siedzacy w konkretnej piaskownicy siegneli po kredytowke...
    www albo tez flickr

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Sony w ogóle jest dziwne. Czytał, że np. PS jest sprzedawany poniżej kosztów bo jak by był droższy to by go nikt nie kupił i to jest bardziej produkt reklamowy niż maszynka do zarabiania
    Pitu pitu... To jest sprzęt do zarabiania... na grach.
    Telefonów za złotówkę również nikt nie sprzedaje z zyskiem przecież...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    bo D3 (i D700) przestana robic foty?

nie klepie profesjonalnie sportow, wiec moze i nie znam branzy... ale jak czytam wypowiedzi takich zawodnikow (target 1D/D3) to najczesciej mam wrazenie, ze zmiana jednej piaskownicy na druga odbywa sie raczej niechetnie i dopiero wtedy, kiedy nowe zabawki sa bardzo wyraznie lepsze.

nie sadze, zeby 1DX spowodowal masowy przeskok z Nikona na Canona, ani zeby to w druga strone zrobil nowy D4 czy D800. to raczej w obu przypadkach okazja, zeby siedzacy w konkretnej piaskownicy siegneli po kredytowke...
    Wiadomo, że agencja nie będzie co 3lata zmieniać systemu.
    Ale jest sporo repo co i tak wymieniają sprzęt co 3-4lata bo tak go zajeżdżą, że i tak większość muszą wymienić.
    Wtedy jest okazja na zmianę. Poza tym konkurencja nie musi być DUŻO lepsza. Niektórym wystarczy, żeby była trochę lepsza
    Patrzysz na to z perspektywy żeby wymienić na nowe a tak nie jest...
    Puszki się kupuje nowe a szkła często używki i dojeżdza się je dalej Często wykupują sprzęt który wyprzedaje ich agencja itd.
    Poza tym nie mówię, że masowy przeskok, ale jeżeli praktyka potwierdzi DX'a który jest narazie tylko na papierze i w Canonowych zapewnieniach to będzie on sporo lepszy od D3s - o połowę większa matryca, szybsza seria (12fps w full RAW! 14fps w JPG!!) No i może lepsze ISO, DR i AF.
    Nie będzie D4 to może być naprawdę napięta sytuacja

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Pitu pitu... To jest sprzęt do zarabiania... na grach.
    Telefonów za złotówkę również nikt nie sprzedaje z zyskiem przecież...
    Na grach to zarabia ich producent a nie producent konsoli...
    A na tanich telefonach zarabia się na abonamencie który klient płaci przez 2 lub 3 lata...
    Poza tym za 1zł to się sprzedaje najniższe modele, a te wysokie modele to w abonamentach dopiero po 200 i więcej zł

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na grach to zarabia ich producent a nie producent konsoli...
    Producentem (wydawcą) wielu z tych gier jest samo Sony, a AFAIK ze sprzedaży firm trzecich również mają zyski. Taki nowoczesny sposób prowadzenia interesów. Chyba nie sądzisz, że Sony robi konsole dla chwały?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Agencje agencje... A nie mogą mieć jednocześnie całego systemu szkieł pod obie marki i tylko puszki dokupować...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na NR pojawiły się zdjęcia rzekomego D800. Fajnie, bo dość mały. Ponoć potwierdza się matryca 36 Mpx. Daj panie Nikonowi sRawa
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 17 z 76 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów