ceny nikonów sa obłędne, a canon robi dobra politykę cenową dla przejęcia rynku tych którzy mieli zakupić FX i nagle na niego nie mają![]()
Na NR pojawiły się zdjęcia rzekomego D800. Fajnie, bo dość mały. Ponoć potwierdza się matryca 36 Mpx. Daj panie Nikonowi sRawa![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Być może ten sRAW nie będzie potrzebny, bo jeśli potwierdzi się pewien nius, to rzeczywista rozdzielczość będzie wynosić ok 18mp. Niestety, mam dwie zupełnie sprzeczne informacje, ale okaże się już wkrótce. W każdym bądź razie, wróbelki ćwierkają iż nie jest to standardowa matryca bayerowska - jeśli się to potwierdzi, to fotami z D800 będzie można się ogolić. Aczkolwiek znajac zycie, najprawdopodobniej będzie to standardowe 36mp (osobiście wątpię we wiarygodność powyższej wiadomości).
BTW: jest to chyba pierwszy Nikon, który średnio mi się podoba wizualnie. Jakiś taki za bardzo obły) (Canonowy?
)
Ostatnio edytowane przez Agent Orange ; 23-11-2011 o 11:36
Coś ćwierkają o wersji bez filtra AA. Coś jest na rzeczy. Czy też rozwiązanie z matrycami z serii D1 ? Za chwile będzie wiadomo.
Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)
widzę jacku że kumulujesz info z forum N :P
Raczej ze strony NR![]()
Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)
4 x 9 = 36, aż się prosi o sRawa![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko