Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: szukam szkła z dobrym światłem

Mieszany widok

Domyślnie

co do tego full frame'a to jednak daleko jeszcze.. i raczej nie w tym systemie : )
    jeśli o elkę chodzi to w moim zasięgu finansowym byłaby wersja I która jednak chyba gorzej wypada, na II mnie nie stać..
    na chwilę obecną waham się pomiędzy sigmą 17-50 a canonem 17-55..
    kupiłbym sigmę jeśli mógłbym podpiąć body i sprawdzić czy nie ma ff/bf, a że mieszkam w małym mieście to nie ma sklepów oferujących atrakcyjną cenę.

Dopiero zaczyna Awatar george
    Miasto
    PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tonpere Zobacz posta
    co do tego full frame'a to jednak daleko jeszcze.. i raczej nie w tym systemie : )
    jeśli o elkę chodzi to w moim zasięgu finansowym byłaby wersja I która jednak chyba gorzej wypada, na II mnie nie stać..
    na chwilę obecną waham się pomiędzy sigmą 17-50 a canonem 17-55..
    kupiłbym sigmę jeśli mógłbym podpiąć body i sprawdzić czy nie ma ff/bf, a że mieszkam w małym mieście to nie ma sklepów oferujących atrakcyjną cenę.
    Gdybyś był z okolic Trójmiasta to może dałoby się ustawić sigmę do sprawdzenia, bo jak dobrze pamiętam to mieliśmy jedną taką.
    Ogólnie zawsze najlepiej samemu podpiąć szkło do własnej puszki i przetestować. Czy to znajomy czy w sklepie. Zawsze to powtarzam, odkąd ta metoda uchroniła mnie od zakupu szkła które wiele osób chwaliło ale po zrobieniu paru klatek odstawiłem je i wróciłem do stałek Btw na jaki system chciałbyś przejść na FF jeśli można z czystej ciekawości?

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tonpere Zobacz posta
    ...na chwilę obecną waham się pomiędzy sigmą 17-50 a canonem 17-55..
    Moja Sigma kupiona przez internet i... zero problemów.
    Szkiełko warte każdej wydanej na nie złotówki

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Uprawnienia umieszczania postów