Pokaż wyniki od 1 do 10 z 240

Wątek: 24-70/2.8 L USM czy 24-105/4 L IS USM

Mieszany widok

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

A ja i tak się zastanawiam, po co kupować 24-xxX jako uniwersalny spacer-zoom pod CROPa? Jak focić tak waskim obiektywem np. w mieszkaniu?
    Przy FF inna bajka... IMO
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    A ja i tak się zastanawiam, po co kupować 24-xxX jako uniwersalny spacer-zoom pod CROPa? Jak focić tak waskim obiektywem np. w mieszkaniu?
    Nie każdy musi być zwolennikiem szerokich kadrów.
    Wbrew pozorom jest cała masa ludzi, która najbardziej lubi robić zdjęcia na odpowiednikach 35 czy 50 mm na małym obrazku. Cała masa kompaktów zaczynała się od eq. 35-38 mm i też się dało nimi robić zdjęcia.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Cała masa kompaktów zaczynała się od eq. 35-38 mm i też się dało nimi robić zdjęcia.
    Z tych czasów, do dzisiaj przetrwała zakodowana w podświadomości społecznej maniera, że kiedy ludzie ustawiają sie do zdjęcia, nawet w małej grupce, ci skrajni pochylają głowy do wewnątrz grupy - "ścieśniaj, ścieśniaj". Tak jak uwielbiam, kiedy starsi ludzie sztywnieją do portretu, mając wdrukowane z jeszcze wcześniejszych czasów, że nie wolno się poruszyć, tak tego "ścieśniania" nienawidzę.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    Kwestia przyzwyczajenia. Ja na Cropie mam szkła od 28 mm w górę i jakoś specjalnie nie narzekam na to aby było wąsko. Czasami w kościołach mi brakuje jak chce zrobić szeroki plan, ale w pozostałych przypadkach to mi wystarcza.
    Jak tylko będę miał przypływ gotówki to prawdopodobnie kupie 24-105 bo od światła mam stałki

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    .
    Jak tylko będę miał przypływ gotówki to prawdopodobnie kupie 24-105 bo od światła mam stałki
    Ja właśnie tym się kierowałem kupując 24-105 :-) Z resztą, podobnie jak Akustyk, używam głównie z domkniętą przysłoną.
    Długo się przymierzałem do tego 24-105 (bo krzywi na 24, bo nie specjalnie ostrzejszy od 28-105/3.5-4.5 USM, którego już miałem) ale pod koniec 2008 r trafił się mało używany za niewiele ponad 2200 więc grzech było nie brać. I mimo wszystkich jego wad stał się moim ulubionym szkłem :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów