Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: BC-700 problem z ładowaniem w jednej z komór

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie BC-700 problem z ładowaniem w jednej z komór

Wiem, że problem może nie stricte fotograficzny, ale dotyczy sprzętu, którego używam w związku z fotogrfowaniem.
    Mianowicie moja BC-700, a konkretnie jej 3 komora - tak jakby szwankuje. Przy rozładowywaniu znacząco dłużej rozładowuje aku, a przy ładowaniu znaczaco dłużej ładuje. Tak znacząco, że gdy pozostałe już po kilku godzinach są rozładowane i naładowane w komorze nr 3 dalej ten proces trwa Zazwyczaj kończy się to tym, że wyjmuję aku i przekładam do innej komory. Na początku myślałem, że to może problem z ogniwem, ale oznaczyłem sobie aku i dzieje się tak z każdym, poza tym działają one bez zarzutu. Mam enelopy.
    Szukałem w necie i tylko na elektrodzie znalazłem problem z BC-700, ale tam zbyt szybko było ładowanie w jednej z komór...
    Czy ktoś z Was miał podobny problem lub może zasugerować rozwiazanie, albo jakiś sposób pomiaru czy jest wszytsko OK. Nie mam niestety zdolności elektornicznych , a nie chcę też wysyłać ładowarki na gwarancję (jeszcze jest) bo to pewnie torchę potrwa (kupiona w sklepie, w necie), a czymś aku ładować muszę

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Sam raczej nic nie poradzisz... Musisz wysłać.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Nie mam niestety zdolności elektornicznych , a nie chcę też wysyłać ładowarki na gwarancję
    Ale na co liczysz? Że wystarczy wgrać nowy firmware albo zresetować?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Ale na co liczysz? Że wystarczy wgrać nowy firmware albo zresetować?
    No tak , znam Twoje cięte riposty i sam się na nie naciąłem , a że nie jestem świerzakiem to się nie obrażam
    A tak poważanie to, aż tak lewy nie jestem i jeśli by to był problem np. przelutowania jakiegoś kabelka to pewnie dałbym radę
    A może ktoś z KRK poleciłby jakiegoś elektronika, chociaż do sprawdzenia co jest nie tak...

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No tak , znam Twoje cięte riposty i sam się na nie naciąłem , a że nie jestem świeżakiem to się nie obrażam
    No wiesz, obrażać się? To by było dopiero coś!
    A tak poważanie to, aż tak lewy nie jestem i jeśli by to był problem np. przelutowania jakiegoś kabelka to pewnie dałbym radę
    Nie warto. Wtedy to już na pewno stracisz gwarancję. A jak się nie uda, to koszty naprawy będą takie, że jedybym sensownym rozwiązaniem będzie "szkoda całkowita".
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Wiem, że problem może nie stricte fotograficzny, ale dotyczy sprzętu, którego używam w związku z fotogrfowaniem.
    Mianowicie moja BC-700, a konkretnie jej 3 komora - tak jakby szwankuje. Przy rozładowywaniu znacząco dłużej rozładowuje aku, a przy ładowaniu znaczaco dłużej ładuje. Tak znacząco, że gdy pozostałe już po kilku godzinach są rozładowane i naładowane w komorze nr 3 dalej ten proces trwa Zazwyczaj kończy się to tym, że wyjmuję aku i przekładam do innej komory. Na początku myślałem, że to może problem z ogniwem, ale oznaczyłem sobie aku i dzieje się tak z każdym, poza tym działają one bez zarzutu. Mam enelopy.
    Szukałem w necie i tylko na elektrodzie znalazłem problem z BC-700, ale tam zbyt szybko było ładowanie w jednej z komór...
    Czy ktoś z Was miał podobny problem lub może zasugerować rozwiazanie, albo jakiś sposób pomiaru czy jest wszytsko OK. Nie mam niestety zdolności elektornicznych , a nie chcę też wysyłać ładowarki na gwarancję (jeszcze jest) bo to pewnie torchę potrwa (kupiona w sklepie, w necie), a czymś aku ładować muszę
    jeżeli tam ładowało za szybko a u Ciebie ładuje za wolno, to może problem jest natury odwrotnej? :-P
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tam coś użytkownik pisał o zimnych lutach, ale dla mnie to czarna magia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Na początek może przetrzyj styki. A jak nic nie da to ślij na gwarancje. Ten tydzień dwa możesz przeżyć na paluszkach

Domyślnie

Czy ktoś z Was miał podobny problem lub może zasugerować rozwiazanie, albo jakiś sposób pomiaru czy jest wszytsko OK.
    a może wystarczy zobaczyć i porównać rzeczywisty prąd ładowania na różnych ustawieniach (200,500,700mA) w danych komorach na wyświetlaczu?
    Ludzie listy noszą...

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bucefal14 Zobacz posta
    a może wystarczy zobaczyć i porównać rzeczywisty prąd ładowania na różnych ustawieniach (200,500,700mA) w danych komorach na wyświetlaczu?
    wyświetla się tak jak mu zapodaję

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów