Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Wątek: Wypożyczalnia fotograficzna

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    polecam lekture Q&A tej wypozyczalni

http://www.lensesforhire.co.uk/quest...3-w.asp#Damage

tak tak wiem realia inne, ale bardzo duzo cennych wskazowek
    Dzięki miszaqq, lektura godna uwagi i przemyślenia.

Odnośnie punktów w CH, to jeden z wielu pomysłów na zaistnienie na rynku, akurat to ten droższy pomysł. Mamy też plan kilku lokalizacji i własnych kurierów, tak jak wspomniał miszaqq

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pwicher Zobacz posta
    W swoim fotograficznym życiu doświadczyłem 'kosmicznych kaucji' więc na pewno będę chciał zwrócić na to baczną uwagę. W tym segmencie mamy już kilka rozwiązań, które będziemy chcieli przetestować i wprowadzać 'w życie' najlepsze rozwiązania.
    Prawnik-windykator ze wschodu?
    zdRAWki
    PS MSPANC
    Fotograf platoniczny

Bywalec
    Miasto
    chojnice / piła

Domyślnie

sigma procentrum ma kaucje na poziomie 60%, grztus jeszcze niższe. myślę, że to jest dobra droga

Coś już napisał

Domyślnie

najlepiej było by to tak rozwiązać, aby nie było kaucji, bo gdy wypozyczamy auto to płacimy kaucje? nie! (może i są jakieś opłaty, ale napewno nie w wysokości powyżej kilku procent wartości auta). brak kaucji umożliwił bym korzystanie z usług szerszemu gronu potencjalnych klientów

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tyle że samochód jest dużo bardziej "mierzalnym" bytem niż obiektyw.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

troszkę zły przykład może dałem, ale wiadomo o co chodzi

Bywalec Awatar chuba
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez undisputed Zobacz posta
    najlepiej było by to tak rozwiązać, aby nie było kaucji, bo gdy wypozyczamy auto to płacimy kaucje? nie! (może i są jakieś opłaty, ale napewno nie w wysokości powyżej kilku procent wartości auta). brak kaucji umożliwił bym korzystanie z usług szerszemu gronu potencjalnych klientów
    Nie swoje auto w dodatku poobklejane naklejkami "wypożyczalnia" jest sporo trudniej schandlować lub wywieść za granicę niż obiektyw. W dodatku łatwiej na autko do wypożyczania wykupić AC niż na obiektyw (jest gdzieś na forum wątek o trudnościach z ubezpieczeniem sprzętu foto).

I pewnie dlatego za autko się płaci mniejszą kaucję

Edit: eh ktoś mnie ubiegł
    Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez undisputed Zobacz posta
    a wypozyczales kiedys auto ? nikt Ci nie kaze przynosic 1000-2000pln'ow w gotowce, ale poprostu odpowiednia kwota zostanie zablokowana na Twojej karcie kredytowej, transakcja bedzie wyswietlana jako 'pending' i kwota odblokowana po zwrocie auta i uiszczeniu naleznosci
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Domyślnie

Podstawowa sprawa to auto ma ubezpieczenie, które może być zabezpieczeniem. Ja wypożyczałem 35L w jednej z warszawskich firm i kaucja wynosiła 1/3 wartości. Po bezproblemowym pierwszym wypożyczeniu kolejne mają już być bez kaucji. To coś podobnego jak rozliczenia między firmami, pierwsza faktura na przedpłatę, a jak okażesz się wiarygodny, kolejne dostajesz na przelew.
    Pozdr

Domyślnie

Można by też zrobić tak, jak robi się w przypadku aut testowych. Podpisuje się kwit, w którym jest określone w jakim stanie samochód został oddany osobie wypożyczającej go i przy oddawaniu sprawdza się, czy auto wróciło w takim samym stanie, czy coś uległo uszkodzeniu. Do tego oczywiście jest klauzula, że wypożyczający zobowiązuje się do pokrycia kosztów napraw (pomimo, że samochody są ubezpieczone).

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów