Docelowo w projekcie dostępne będą kompletne rozwiązania systemowe oraz nowości z rynku. Chociaż nie wiem czy jest sens zamieszczania kitowego obiektywu C czy N
Wstępne zapotrzebowanie przedstawione przez Was jest bardzo ciekawe i takie też chcielibyśmy się trzymać.
Mamy kilka dodatkowych rozwiązań-pomysłów niespotykanych do tej pory w polskiej ofercie, które rozwiązują problemy kaucji i ubezpieczeń sprzętu. Ale o tym dowiecie się już, mam nadzieję, niedługo.
Z racji tego, że znamy rynek, wiemy o jego bolączkach i braku praktycznie jakiejkolwiek reklamy, będziemy widoczni i będzie głośno o projekcie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dokładnie, zgadzam się z Tobą Kolekcjoner. Logistyka i marketing - podstawa![]()
Ostatnio edytowane przez pwicher ; 22-08-2011 o 19:28 Powód: Automerged Doublepost
Ja potrzebowałbym wypożyczalnie akcesoriów video do dslr - statywy, follow focusy, głowice itd.
Nie chcę kupować krowy żeby napić się szklanki mleka - może ktoś kiedyś zaproponuje taką kompleksową usługę?
Pozdrawiam, Krzysztof
mysle, że nalezy równiez zastanowić się do jakiej rzeszy klientów chcę sie trafić, czy ma to byc zwykły Kowalski, którego moze nie stać na drogą L-ke, ale chciał by zrobić nią jakąś sesję, czy tez może profesjonalista, który nie kupuje Hassela, gdyż nie ma takiej potrzeby z faktu, że moze go wypożyczyć, a koszty zakupu zwracały by mu się bardzo długo.
przychylam się do miszaqq,a do tego honorowanie ubezpieczenia OC w życiu prywatnym z odpowiednim rozszerzeniem (szkody w rzeczach najmowanych, wynajmowanych. itd.) zamiast kaucji
Po pierwsze żeby kaucja nie zabijała...
Bo tak jak tutaj już padło - wysoka kaucja odstrasza, zmusza do zawężenia odbiorców.
Może nawet i miałbym 9k na kaucję za jakieś szkło, ale na super telasy to już niezbyt...
Po drugie bogata oferta i nie po jednym szkle ale co najmniej po kilka (mówimy o tych popularnych). Szkła specjalistyczne obecne co najmniej po 1sztuce (Super tele, ts-e)
Akcesoria do vDSLR, wyzwalacze, konwertery. Największe Super tele od razu wypożyczane z gimbalem, statyw opcjonalnie (ale i tak pewnie większość by skorzystała)
Atrakcyjne oferta wysyłki - tj. dostaję zwrotny list przewozowy z datą na ostatni dzień wypożyczenia.
Atrakcyjne rabaty przy większej ilości sprzętu lub/i dłuższym wynajmie.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
W swoim fotograficznym życiu doświadczyłem 'kosmicznych kaucji' więc na pewno będę chciał zwrócić na to baczną uwagę. W tym segmencie mamy już kilka rozwiązań, które będziemy chcieli przetestować i wprowadzać 'w życie' najlepsze rozwiązania.
Docelowo chcielibyśmy aby w każdym większym mieście znalazła się gałąź wypożyczalni. Punkty te chcielibyśmy umieszczać w większych centrach handlowych, tak aby były one dostępne dla większej liczby osób i zainteresowały większe grono osób.
Co o tym myślicie?
Jak najbardziej, myślę, że może się to udać.
Tylko znając kulturę techniczną naszego narodu to trzeba by brać kaucję w wysokości 100% wartości sprzętu, albo nie wiem, weksel? Nie wiem dokładnie jak to działa, dlatego nie chcę podsuwać złych rozwiązań.
Inaczej, co w wypadku gdy ktoś by uszkodził takiego 400 2.8?![]()
Pozdrawiam, Krzysztof
zależy jak uszkodził. Jednak jakby nie było to koszta naprawy uszkodzenia zazwyczaj nie przekraczają 20-30% ceny szkła...
Żeby było więcej to trzeba by chyba pół szkła rozwalic...
Nie wyobrażam sobie wypożyczalni w markecie.
Poza tym po co? Każdy taki punkt zwiększa koszta co z kolei zwiększa cenę wypożyczenia.
Jednak nie jest to taka oferta jak sklep typu fotojoker.
Nie sądzę, żeby umiejscowienie punktów w marketach miało sens. To nie jest wypożyczalnia rowerów...
Magazyny, czy coś w tym rodzaju to tak, owszem jeżeli będziecie dysponować taką liczbą egzemplarzy szkieł itd. to ok.
Ale tak naprawdę jeżeli kurier może nam dostarczyć sprzęt na następny dzień to po co? Po co zwiększać koszta? Kto za to zapłaci? Wypożyczający bo nikt inny.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk