Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: Canon 17-40L vs. Sigma 20mm f/1.8

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malyglod Zobacz posta
    Witam!

Stoję na rozdrożu. Szukam dobrego, szerokiego kąta do 5D, który posłuży mi dość długo - jestem zmęczony ciągłym wymienianiem sprzętu. I w tej kategorii wierzę, że 17-40L się sprawdzi, jako szkło pewne, uniwersalne, niezawodne....
    Potwierdzam, za te pieniądze 17-40 to znakomity obiektyw, o bardzo dobrym kontraście ogólnym i mikrokontraście, szczegółowy, o super kolorystyce eLek i znakomitej pracy pod światło. Dodatkowo w pancernym wykonaniu. Jak potrzebujesz do normalnych warunków na zewnątrz, a nie do ciemnych pomiesczeń bez lampy to nie miej wątpliwości.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez niechcemisie Zobacz posta
    Podłączę się do pytania... Im więcej czytam tym bardziej gupi jestem... tamron 17-50 za głośny i wolny... 17-40 przyciemny... 28 1.8 też różne opinie o niej... No i właściwie pod aps-c jak człowiek chce coś dobrego to nie ma na to wychodzi.. Jest 17-55, ale jego cen też poraża... Jakich faworytów wyszukiwać pod aps-c do 2kzł...?
    To zależy, co znaczy dla Ciebie za ciemno. Wg mnie do fotografowania wewnątrz pomieszczeń bez lampy to faktycznie bywa ciemny, ale jak do użytkowania na zewnątrz to wystarczająco jasny i również z APS-c pokazuje swoje bardzo dobre strony: kolorystyka, kontrast praca pod światło, szczegółowość. Trochę mniej ostry poza centrum na krótkim końcu, ale i tak nie jest tam źle. Piszę na podstawie wlasnych doświadczeń i to na prawdę dobry obiektyw.
    Ostatnio edytowane przez klasyk ; 02-10-2011 o 01:25 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów