Pokaż wyniki od 1 do 10 z 104

Wątek: Forum sprzętowe i nic poza tym?

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Wiesz, niestety nie mogę się z Tobą zgodzić.

1. Jeśli "wrzucasz" zdjęcia w kilka/kilkanaście różnych miejsc to... trochę spamujesz lub szukasz reklamy.
    2. Zdjęcia w necie wręcz powinny być niewielkie. Dlaczego? Przyczyn jest sporo. Bo kradną. Bo forum chcą oglądać też ci co mają wolne łącza albo ci co oglądają to w drodze do/z pracy na iPadzie. Chcesz dużego rozmiaru - przecież można - na forum dajesz "zapowiedzi" czyli jakieś próbki swoich osiągnięć i link do pełnowymiarowej galerii. Przecież można, byle ta "galeria" nie była kolejną ofertą ślubną czy inną typowo komercyjną. Wszyscy chcą oglądać zdjęcia mistrzów a mistrzowie nie publikują. Bo kradną. Jeśli już publikują to małe nieprzydatne do wydrukowania.
    3. Rozmiar 1024 i 300 kB to naprawdę dużo jak na net. Na Flickerze na darmowych kontach jest 300 kB i jakoś nikomu nie przeszkadza. Tak, odróżniam hosting od podlinkowania ale tu chodzi o zasadę.
    Wiesz, niestety nie mogę się z Tobą zgodzić.

1. Kilka, a kilkanaście to spora różnica. Reklamy nie szukam, jak się z kimś zgaduję to przez maxmodels. Zdjęcia wrzucam właśnie tam, na facebooka(jakość tragiczna niestety na obu) i na deviantart. Zdarza się czasem coś na nikoniarzach. Nie wiem czy to spamowanie, czy jeszcze nie, ale nie o to chodzi w temacie.

2. To czy mi zdjęcia kradną czy nie, to nie powinno być zmartwieniem forum. Na wolnym łączu sam przeglądam, a nic nie stoi na przeszkodzie żeby na urządzeniach mobilnych kompresować dane w locie gdy łącze nie daje rady. W czasach jak miałem neostradę 128kb przegladałem Deviantart każdego dnia (bez kompresji), nie pamiętam żeby było to tak uciążliwe, jak niektórzy sugerują, tym bardziej że dzisiaj wolne łącza są zazwyczaj ponad 10 razy szybsze od wspomnianych 128kb. Nie wiem o jakich mistrzach konkretnie piszesz. Ja lubię zdjęcia Boryny, który wrzuca na net nie tylko miniatury, i lubię Pietraszewskiego, który wrzuca full HD. Tomaszewski też małych nie wrzuca.

3. O tym już wspominałem - dla mnie to mało, jak ktoś inny napisze że dużo to niczego nie zmieni.

Ja tylko przedstawiam swoje zdanie. Przecież nie mam za złe forum Canona, że ma taki a nie inny regulamin. Nie odpowiada mi, więc nie publikuję i nie oceniam - tyle. Osób takich jak ja pewnie jest znacznie więcej, co zresztą widać czytając takie tematy. Zrobienie zajawki i linkowanie do pełnej galerii to tylko częściowe rozwiązanie. Zapewne tylko część osób wejdzie w link.
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 22-08-2011 o 16:15

Uprawnienia umieszczania postów