Pokaż wyniki od 1 do 10 z 104

Wątek: Forum sprzętowe i nic poza tym?

Widok wątkowy

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    3. Rozmiar 1024 i 300 kB to naprawdę dużo jak na net. Na Flickerze na darmowych kontach jest 300 kB i jakoś nikomu nie przeszkadza. Tak, odróżniam hosting od podlinkowania ale tu chodzi o zasadę.
    Mi też tyle odpowiada, ale nie żeby od razu chlastać kartkami za minimalne przekroczenie. (tak, wiem, z 300 zrobi się 320, "a on dał 325, to ja 350"). Myślę, że fajnym, aczkolwiek kompletnie nierealnym rozwiązaniem byłoby wyznaczenie ograniczenia jakościowego, a nie rozmiarowego. Tzn "zdjęcie nie może ważyć więcej, niż ważyłoby po zapisie z Quality = 80% w programie [darmowy program]". I każdy by sobie ten program ściągnął, wrzucił 50 przykładowych fot i na ich podstawie wyznaczył górną granicę parametru Quality w swoim workflow. Albo nawet i nie ściągał programu, tylko ściągnął paczkę przykładowo 40 jpgów (20 w maksymalnej jakości - wejściowych, i 20 skompresowanych pod forum > targetów). Ale tak, wiem, to już zbyt naukowe i specjalistyczne podejście, i ludzie specjalnie dodawaliby szczegółów w Paincie na swoich zdjęciach, żeby tylko ten limit 300kb i tak przekroczyć, na złość

EDIT : a tak właściwie, to dyskusja odnośnie rozdzielczości i wagi toczyła się w wątku : http://www.canon-board.info/showthread.php?t=77764 i już się zakończyła. Tutaj jest odnośnie aktywności fotograficznej (zdjęciowej) na forum (tak, wiem, to jest powiązane na zasadzie - nie wystawię prac, bo czemu w takiej kijowatej jakości, ale problem rozwiązał poprzednik - zajawka + link do niekomercyjnej galerii)
    Ostatnio edytowane przez micles ; 22-08-2011 o 15:51

Uprawnienia umieszczania postów