Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 104

Wątek: Forum sprzętowe i nic poza tym?

Uzależniony

Domyślnie

generalnie to forum sie dosyc mocno i szybko starzeje, a witanie nowych uzytkownikow w ten sposob wcale nie pomaga:

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=78069

czyli przychodzi zoltodziob i pyta co kupic, na co dostaje zolta kartke i watek do kosza :/
    wiec sie tak zastanawiam w jaki sposob Wlascicielu chcesz zapewnic "rozwoj" i "zainteresowanie" forum ?

spytacie jaki to ma zwiazek z tym co napisane powyzej ? ano taki ze starzy wyjadacze w koncu nudza sie forum i odchodza, a swieza krew po takim traktowaniu jak w watku wskazanym powyzej zrazi sie na dzien dobry i pojdzie gdzie indziej
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    czyli przychodzi zoltodziob i pyta co kupic, na co dostaje zolta kartke i watek do kosza :/
    Wspomniany żółtodziób sam przyznał rację w PW, więc w tym konkretnym przypadku pomogło.
    A tak generalnie to uważasz że lepszym rozwiązaniem będzie wałkowanie tych samych tematów po raz setny w piętnastu różnych wątkach?
    Soyer dostał namiar gdzie ma czytać i dopisywać ew. nowe pytania po czym wątek został zamknięty (nie wywalony do kosza).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony

Domyślnie

a zolta kartka to pewnie w ramach nadciagajacych juz swiat bozego narodzenia ?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a zolta kartka to pewnie w ramach nadciagajacych juz swiat bozego narodzenia ?
    Moderator to nie Johnny Mnemonic, a skrzynka PW (mimo że większa niż przeciętnego użytkownika) z gumy nie jest i trzeba ją co jakiś czas czyścić.
    Żółta kartka = 0 punktów, nie jest ona traktowana jako kara, tylko jako notatka dla moderatorów.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec Awatar chuba
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

generalnie to forum sie dosyc mocno i szybko starzeje, a witanie nowych uzytkownikow w ten sposob wcale nie pomaga:

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=78069

wiec sie tak zastanawiam w jaki sposob Wlascicielu chcesz zapewnic "rozwoj" i "zainteresowanie" forum ?

spytacie jaki to ma zwiazek z tym co napisane powyzej ? ano taki ze starzy wyjadacze w koncu nudza sie forum i odchodza, a swieza krew po takim traktowaniu jak w watku wskazanym powyzej zrazi sie na dzien dobry i pojdzie gdzie indziej
    Mi się wydaje, że brakuje trochę prostej strony głównej. Nie wiem jak wytłumaczyć o co mi chodzi, ale po wejściu na canon-board.info powinna ukazywać się prosta stronka główna z zakładkami: HOME, KONTAKT,FORUM itp. I tam można by dać zakładkę pierwsze kroki czy coś w tym stylu.
    Chociaż jak patrzę na większość wątków "co kupić" to odnoszę wrażenie, że użytkownicy chcą się pochwalić że stać ich i chcą kupić lustrzankę Nas to irytuje ale na rodzinie robi duże wrażenie i później taki delikwent jest zdziwiony, że dostał kartkę
    Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Uzależniony

Domyślnie

chodzi Ci zapewne o cos takiego
    http://files.vbulletin.com/images/ca...s/CMS_home.png
    tylko to trzeba sie przesiasc z vBulletin v.3.7.2 na vBulleting Publishing Suite v.4.0
    plany chyba byly daaawno temu, ale jak widac jest co jest

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

....
    tylko to trzeba sie przesiasc z vBulletin v.3.7.2 na vBulleting Publishing Suite v.4.0

Coś mi się zdaje, że właśnie jesteśmy w trakcie "przesiadki" - prace trwają. :-)

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Właściciel forum Awatar fomag
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuba Zobacz posta
    Mi się wydaje, że brakuje trochę prostej strony głównej. Nie wiem jak wytłumaczyć o co mi chodzi, ale po wejściu na canon-board.info powinna ukazywać się prosta stronka główna z zakładkami: HOME, KONTAKT,FORUM itp. I tam można by dać zakładkę pierwsze kroki czy coś w tym stylu.
    Coś w tym stylu będziemy działać, zaraz po uruchomieniu nowego silnika forum co na pewno nastąpi w tym roku (prognoza - październik). W najbliższych dniach musimy zmienić serwer/hosting bo nas wyrzuca obecny. Zaraz po tym wracamy do testów upgrade'u do systemu vBulletin Publishing Suite 4.1, czyli systemu takiego jak np. wykorzystuje myapple.pl czy wskazanego przez miszaqq'a. Wraz z funkcjonalnością blogów można będzie tworzyć "zbiory wiedzy" np. dla początkujących itd.

Plany były od początku i są nadal rozbudowywane, ale wszystko jednak po kolei. Było dużo więcej palących dla forum problemów moderatorsko, administracyjnych (np. Hydepark). Nie wiem czy wszyscy są świadomi, że robimy to z miłości do fotografii i sympatii do marki Canon a nie dla pieniędzy bo te są symboliczne z forum :-/. Mimo to będziemy inwestować swój czas i będzie dodatkowa osoba, która bedzie przeznaczać 0,5 etatu do zajmowani się rozwojem forum. To na pewno "da kopa".

Na pewno będziemy chcieli poprawić komunikację z nowymi użytkownikami, ale to obecni użytkownicy (nie tylko moderatorzy) też muszą zaprzestać "fukania" na nowicjuszy (co się zdarza) ale wyciągać pomocną dłoń.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Widać to, co widać, ale nie widać tego, co jest w planach i będzie wdrożone .
    Jakoś tak pewnie zanim Canon wypuści 5D MkIII albo 3D
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 08-09-2011 o 13:37

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuba Zobacz posta
    Jakoś nie wydaje mi się, żeby brak strony głównej było przeszkodą w rozwoju forum i jego dobrym odbiorze. Wchodzisz na stronę i masz wszystko czego szukasz. Okładka była potrzebna w książkach, na stronach www masz od razu spis treści. Ech jak widać każdy może mieć inne zdanie na ten temat, ale w sprawie strony głównej, bądź jej braku to chyba temat drugorzędny przy całej filozofii działania i tworzenia forum.
    Pozdrawiam Rysiek

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów