Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 104

Wątek: Forum sprzętowe i nic poza tym?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Po wczorajszym, krótkoterminowym zetknięciu się z nikoniarze.pl i ujrzeniu, że na stronie głównej są tak wyczesane zdjęcia dnia, stwierdzam, że chyba trzeba zinfiltrować ich środowisko dogłębniej
    Środowisko nikoniarze.pl mam zinfiltrowane od kilku lat i mogę zapewnić, że lista nieobecnych tego forum jest znacznie dłuższa niż zaprezentowana w tym wątku.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Próba narzucania innym swoich gustów ,upodobań,zachowań,wiara że ktokolwiek ma patent na uszczesliwienie,sposób życia i zachowan dla wszystkich.Formułowanie łatwych i szybkich opinii o innych ludziach.

Tworzenie galerii sławy i niesławy.Reklama początkujących autorów fotek i upajanie się
    pierwszymi nieporadnymi zdjęciami.

Doceniając Twoje gorące serce i dobre chęci,widzę to jak wyżej.
    Z całą sympatią Michale.
    Pozdrawiam

Bywalec Awatar soltysh
    Miasto
    gdzieś na Śląsku

Domyślnie

Chętnie dołożę tutaj swoje 2 grosze. Dziękuję micles'owi za jego galerię, chętnie na nią zaglądam i czerpię pomysły. Chciałbym, aby moje foty były tak komentowane jak jego, o poziomie to na chwilę obecną co najwyżej mogę tylko pomarzyć. Dołączając do tego forum miałem nadzieję na zdobycie doświadczenia fotograficznego. Zaraz pewnie ktoś się znajdzie, kto powie, że trzeba oglądać prace innych, iść i fotografować potem oglądać i oceniać, itd. Tak zgadzam się, ale zawsze opinia osób trzecich, w szczególności tych które głębiej siedzą w danym temacie, jest warta milion razy więcej. Każda krytyka pozwala na dostrzeżenie swoich wad, bo wiadomo, każdy widzi drzazgę u kolegi, a belki u siebie to już nie... Tym bardziej jeśli nie obraca się w środowisku fotografii na co dzień. Chętnie bym zobaczył, tak jak pisze micles, hall of fame, bo warto. A co do bitew, może po prostu robić regularne bitwy np. co 2 tygodnie i zawsze zwycięzca daje temat do następnej bitwy...
    To chyba tyle chciałem dodać do dyskusji, ja mały szaraczek
    EOS 550D / T17-50 2.8 VC / C50 1.8 / C18-55 3,5-5,6 / C430EX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Nie każdy ma potrzebę bycia ocenianym.Nie każdy jest na forum dla zdjęć jego użytkowników.Nie każdy lubi krytykować.Nie każdy chce komentować na czyjeś życzenie
    a nie z własnej potrzeby.Nie każdy ma czas na wszystko co chciałby robić.Nie każdy ma ochotę na battle [zwyciężając przyjaciela,powoli Go tracisz, przegrywając oddalasz się od niego]Dlatego niech każdy będzie sobą.Po co to oceniać?
    Na forum jest miejsce dla wszystkich i to mi się w nim podoba.
    Nie lubię byc ocenianym i zagospodarowywanym przez innych.To mi się nie podoba.

Ja chyba jestem...nie każdy.Dziwny jakiś...eee idę sprzatać :-D

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    Forum działa i wystarczy w nim nie grzebać - jesli coś w nim ginie to po prostu: ewolucja.
    To co, co jest lepsze, Canon czy Nikon? Zapraszam do rozmowy. sic!

Czy zdjęcie traci na wartości po wystawieniu go na CB (tak, wiem, w niektórych konkursach jest zapis o tym, że foty nie powinny być wcześniej publikowane. Powiedzmy, że dla wygody pomijam ten fakt).

Czy zrobiwszy fajne zdjęcie, nie macie ochoty pokazać go na CB?
    Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Środowisko nikoniarze.pl mam zinfiltrowane od kilku lat i mogę zapewnić, że lista nieobecnych tego forum jest znacznie dłuższa niż zaprezentowana w tym wątku.
    tego = tamtego = nikoniarzy? No ok, może i dłuższa, ale co z tego, jeżeli ja wchodzę na "zdjęcie dnia" i praktycznie każde z przeciągu ostatnich dwóch miesięcy jest lepsze od jakiegokolwiek, które widziałem na CB w tym okresie (a autorzy zdjęć dnia się nie powtarzają zbyt często, więc de facto jest tam wiele "talentów") (pomijając szczególnie wyróżniających się veno, saer, notic, gary, zabol i kilku innych wymiataczy, których nie wiem co tu nadal trzyma).

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Próba narzucania innym swoich gustów ,upodobań,zachowań,wiara że ktokolwiek ma patent na uszczesliwienie,sposób życia i zachowan dla wszystkich.Formułowanie łatwych i szybkich opinii o innych ludziach.

Tworzenie galerii sławy i niesławy.Reklama początkujących autorów fotek i upajanie się
    pierwszymi nieporadnymi zdjęciami.

Doceniając Twoje gorące serce i dobre chęci,widzę to jak wyżej.
    Z całą sympatią Michale.
    Pozdrawiam
    Co?

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Nie każdy ma potrzebę bycia ocenianym.Nie każdy jest na forum dla zdjęć jego użytkowników.Nie każdy lubi krytykować.Nie każdy chce komentować na czyjeś życzenie
    a nie z własnej potrzeby.Nie każdy ma czas na wszystko co chciałby robić.Nie każdy ma ochotę na battle [zwyciężając przyjaciela,powoli Go tracisz, przegrywając oddalasz się od niego]Dlatego niech każdy będzie sobą.Po co to oceniać?
    Na forum jest miejsce dla wszystkich i to mi się w nim podoba.
    Nie lubię byc ocenianym i zagospodarowywanym przez innych.To mi się nie podoba.

Ja chyba jestem...nie każdy.Dziwny jakiś...eee idę sprzatać :-D
    Nikt nikogo zmuszać nie chce, tylko zachęcić. Zaktywizować. Na przykład w On.Assignment startowali zarówno starzy bywalcy jak i świeżaki, i do momentu kiedy wszystkim się chciało, zabawa była chyba fajna. I motywowało do robienia zdjęć, i motywowało do pokazywania zdjęć, i motywowało do komentowania zdjęć, i inspirowało (różne spojrzenia na ten sam temat, thinking outside the box)...

Nie wiem, może znowu mam złą fazę na CB. Może faktycznie nie ma sensu nic robić i wrócić do szeregu sprzętowych onanistów i "moja pierwsza lustrzanka, a to mój kot, a to mój synek".

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

To co, co jest lepsze, Canon czy Nikon? Zapraszam do rozmowy. sic!
    A ja stanowczo to odradzam :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A ja stanowczo to odradzam :cool:.
    Jeżeli forum nie ma dążyć do ograniczenia dyskusji na taki bądź podobne tematy, to coś trzeba zrobić

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Czy zrobiwszy fajne zdjęcie, nie macie ochoty pokazać go na CB?
    A po co? Dlaczego akurat tu?
    Jak widzę chcesz na siłę przekształcić to forum w onephoto, czy plfot.
    Zapominasz że już istnieją.
    To forum powstało po to (przynajmniej ja to tak rozumiem) by pomagać w sprawach sprzętowych. Jak dotąd sprawdza się w tej roli znakomicie, bo jest portalem z największą polską bazą wiedzy na temat sprzętu Canona i nie tylko.
    Od pokazywania zdjęć są inne platformy, znacznie lepsze, z lepszym interfejsem pozwalającym na lepszą "oglądalność", z szerszym gronem świetnych, a nawet wybitnych fotografów jako moderatorów i komentujących.
    Na razie wygłaszasz pretensje że w sklepie mięsnym nie możesz kupić kożucha.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Na razie wygłaszasz pretensje że w sklepie mięsnym nie możesz kupić kożucha.
    A kiedyś mogłem

Wiem, że nie wypada, ale po raz kolejny przytoczę nikoniarzy - od jakiegoś roku tam nie byłem, wczoraj ledwo co zacząłem grzebać i już widzę, że są 100x lepsi od nas. Chętnie zostałbym tam na stałe, ale mam opory zarówno sprzętowe (wiadomo), jak i znajomościowe (na CB już kupę czasu jestem i wiem co kto i jak i ciężko byłoby się przestawić). Czemu mają lepiej? Kasa? A może jednak tylko chęci + trochę organizacji?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

..... Czemu mają lepiej? .....
    Mogę zgadnąć? Bo nie ma miclesa? MSPANC

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów