Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: #84 uprząż na aparat do plecaka turystycznego

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

A właśnie ubiera się. w tych czasach.
    Znów Butki mam skórzane [skóra z jaków bez gore,]podeszwa wibram,koszulka wełna z merynosów,flanela, sweterek wełna.
    i spodnie z płótna.
    Termiczne i inne zalegają w szafie.Jedynie kurtki techniczne i spodnie wierzchnie się wybroniły.
    Nie ja jeden do dobrego wróciłem ,zapewniam.
    a i dobry toploader z cordury, niejednej łzie po straconym przy upadku ,czy ślizgu na brzuchu aparacie zapobiegnie.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 25-08-2011 o 15:58

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No ja mam głównie koszulki z merynosów (jsuper sprawa), ale je tez wrzucam w "termiczne" ;-)

Nie neguję toploadera, ba, nawet zastanawiałam się, czy sobie na wymiar czegoś w tym stylu nie uszyć. Ale jak już gdzieś pisałam -- torba w którą mogłabym włożyć body z 70-200 byłaby po prostu na mnie za duża....
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Proponuję trzymać się tematu. To wątek w T&T i nie sądzę, żeby merynosy kogoś interesowały.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tak sobie myślę, że w sumie możnaby było zostawić "normalny" pasek na aparacie i dodatkowo doczepić do oczek aparatu karabińczyki/końcówki paska odpinanego, który byłby włożony na stałe w plecak. Długość paska "normalnego" - lekko dłuższsza niż tego plecakowego, i wtedy gdy mamy mode plecakowy, pasek normalny wisiałby lekko na szyi i w razie potrzeby byłby od razu gotowy do użycia...

Domyślnie

Takie rozwiązanie oferuje do swoich plecaków ThinkTankPhoto:
    http://ttfoto.pl/szelki,-paski-do-ap...l_175_400.html

albo do zawieszenia aparatu w pokrowcu:
    http://ttfoto.pl/szelki,-paski-do-ap...l_175_401.html

rozwiązanie jest o tyle ciekawe, ze prócz tego ze zastosowane sa metalowe karabińczyki to samo zapinanie następuje do PASKA aparatu, do takich metalowych kółeczek na nim. Nie trzeba wtedy odpinać paska od aparatu żeby go podpiąć do plecaka..

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów