Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Jak przygotować się do zdjęć "spawania TIG" ?

Mieszany widok

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    Działam w branży metalowej 25 lat, głównymi operacjami w moim zakładzie są operacje spawalnicze. .....
    Powiedz co tam robisz. Bez urazy bo możesz być np. księgowym. Idź sobie "na zakład", stań 2-3 metry od spawacza (jak spawa) i popatrz w łuk przez 10 sekund. Mam obawy, ze więcaj na forum nic nie napiszesz. Zupełnie poważnie.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    ........ Mam obawy, ze więcaj na forum nic nie napiszesz. Zupełnie poważnie.
    Zapomniałeś o alfabecie Braila ..
    A na poważnie, to stosując krótkie ogniskowe należy pamiętać nie tylko o naszym wzroku ale także o obiektywie. Filtr UV ma tutaj jak najbardziej sensowne zastosowanie - rozpryski stopionego metalu mogą uszkodzić przednią soczewkę obiektywu.

............. Wieczorem skóra na nogach wyglądała jak po całym dniu smażenia na polskiej plaży.
    Zastosowanie filtru 50+ rozwiązałoby ten problem Rzeczywiście na polskiej plaży można się bardziej dotkliwie spiec niż na takiej samej (może bardziej kamienistej) w klimacie śródziemnomorskim.

............... Nawet w Czernobylu można chwilkę pofocić bez szkody dla zdrowia.
    Możesz swobodnie dłużej niż przysłowiową chwilkę - chyba, że wskazanie licznika Geigera każe szybko ewakuować się z konkretnego miejsca

.............. Myślę, że dyskusja poszła w złym kierunku.
    Chyba tak
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 16-08-2011 o 22:46
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Powiedz co tam robisz. Bez urazy bo możesz być np. księgowym. Idź sobie "na zakład", stań 2-3 metry od spawacza (jak spawa) i popatrz w łuk przez 10 sekund. Mam obawy, ze więcaj na forum nic nie napiszesz. Zupełnie poważnie.
    Tak zupełnie poważnie, mam 10 spawaczy, były okresy, że sam stawałem przy spawarce, na spawalni jestem około, 0,5 h dziennie i napewno w tym czasie dostaję kilka sek, nie ma szansy tego uniknąć.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Uprawnienia umieszczania postów