Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
To ze kiedys widzialem jakis taki film gdzie laser uszkodzil matryce to drugie. Robilem zdjecia na roznych imprezach. Przewaznie drum n bass i dubstep. Laserow i wszelkiej masci wizualizacji swietlnych nie brakowalo nigdy. I jakos celujac nawet w te gigantyczne lasery nigdy nie uszkodzilem matrycy. Znajomi robili nikonami, canonami, pentaxami, i nigdy nie udalo sie uwalic matrycy.
Pracowałem kiedyś 6 lat we Włoszech na bardzo dużej dyskotece, na której codziennie był pokaz laserów (podobno najmocniejszych w europie) i na pamiątkę robiłem im zdjęcia i filmy małpką Kodakiem. Laser centralnie w obiektyw i to przez dłuższą chwilę i nic - wszystko działa.

Co do spawania, to spawaczem nie jestem, ale tym bardziej coś człowieka "hipnotyzuje" jak ktoś spawa. Popatrzyłem sobie kiedyś zbyt długo bez zabezpieczenia, na spawanie mojego kolegi i efektem było coś, co znajomi fachowcy nazwali "piasek w oczach". Uczucie dokładnie takie jakby ktoś nasypał drobnego piasku do oczu od wewnętrznej strony - nie idzie spać ani nic robić - przechodzi następnego dnia - nie polecam!