Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Jak przygotować się do zdjęć "spawania TIG" ?

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Idz na jakas imprezke techno i zacznij robic foty- jak ten swietlny strumien zaswieci, to matryce masz do wymiany.

http://www.youtube.com/watch?v=5hMQ2...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=DNWiY...eature=related
    To ze linki mi nie dzialaja to jedno. To ze kiedys widzialem jakis taki film gdzie laser uszkodzil matryce to drugie. Robilem zdjecia na roznych imprezach. Przewaznie drum n bass i dubstep. Laserow i wszelkiej masci wizualizacji swietlnych nie brakowalo nigdy. I jakos celujac nawet w te gigantyczne lasery nigdy nie uszkodzilem matrycy. Znajomi robili nikonami, canonami, pentaxami, i nigdy nie udalo sie uwalic matrycy. Co najwyzej przejarac kadr Co do zdjec spawalniczych. Spawalo sie to tu, to tam przy samochodach. Robilem tez jakies pstryki znajomym. Lustrzanka, jak i kompaktami, a nawet aparatami w telefonie ktore nie maja zadnej migawki, ochrony, niczego. I dalej wszystko dziala. Filmy tez nagrywalismy ze spawania. Ja bym polecil jedynie filtr UV na przednia soczewke i cos dla ochrony oczu. Jakies okulary uv protect (byle nie chinskie najtansze), na tyle mocne zeby zabic duzo swiatla, ale i na tyle slabe by widziec cokolwiek przez wizjer

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    To ze linki mi nie dzialaja to jedno. ......
    U mnie obydwa działają - coś masz nie tak u siebie.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    To ze kiedys widzialem jakis taki film gdzie laser uszkodzil matryce to drugie. Robilem zdjecia na roznych imprezach. Przewaznie drum n bass i dubstep. Laserow i wszelkiej masci wizualizacji swietlnych nie brakowalo nigdy. I jakos celujac nawet w te gigantyczne lasery nigdy nie uszkodzilem matrycy. Znajomi robili nikonami, canonami, pentaxami, i nigdy nie udalo sie uwalic matrycy.
    Pracowałem kiedyś 6 lat we Włoszech na bardzo dużej dyskotece, na której codziennie był pokaz laserów (podobno najmocniejszych w europie) i na pamiątkę robiłem im zdjęcia i filmy małpką Kodakiem. Laser centralnie w obiektyw i to przez dłuższą chwilę i nic - wszystko działa.

Co do spawania, to spawaczem nie jestem, ale tym bardziej coś człowieka "hipnotyzuje" jak ktoś spawa. Popatrzyłem sobie kiedyś zbyt długo bez zabezpieczenia, na spawanie mojego kolegi i efektem było coś, co znajomi fachowcy nazwali "piasek w oczach". Uczucie dokładnie takie jakby ktoś nasypał drobnego piasku do oczu od wewnętrznej strony - nie idzie spać ani nic robić - przechodzi następnego dnia - nie polecam!
    D3

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janek1977 Zobacz posta
    przechodzi następnego dnia
    Jak ktos zasugerowal powyzej - ci ktorym nie przeszlo nastepnego dnia pewnie zmienili hobby. Jest pewna szansa ze nie oslepniesz lub nie zniszczysz aparatu. Znajomy pewnie pokryje ewentualne straty?

Sporo jest w internecie fajnych zdjec spawania, ale wszystkie ktore widzialem pokazuja fajerwerki iskier wokol spawacza, rozgrzana spoina niewiele mowi. Instrukcje spawania to generalnie rysunki.

Czy takie zdjecie powie cos o zakresie swiadczonych uslug ?

Ostatnio edytowane przez grzegorzki ; 21-08-2011 o 06:49
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów