IMHO niech nie przesadzają, co prawda nie wiem jakie są marże i ile zarabiają sklepy, ale wg mnie i tak nie stracją jak Ci oddadzą aparata za tą cenę, a strata ewentulanej reputacji via ten wątek to już bezcenne...
swoją drogą, z tego co czytałem kiedyś taki artykuł w necie, to niektóre sklepy wabią w ten spsób do swojej oferty..., więc wg mnie trzeba z tym walczyć,
taka jeszcze rada - może zamiast prowdzić bezporduktywne rozprawy z pracownikami sklepu - poproś od razu o kontakt z właścicielem (no chyba, że to ten sam osobnik), bo jeśli to był błąd pracownika (ich wewnetrzny) to niestety on pewnie zabuli za to wieć będzie się wzbraniał przed wydaniem towaru ile wlezie...
swego czasu miałem pdobną sytuację w sklepie EURO RTV AGD, co prawda inny był towar - zestaw akumalatorków, ktory kosztował na półce (cena naklejona na opakowanie) 30 zł, a w kasie okazało się 70 zł... grzecznie zwróciłem Pani kasjerce uwagę, ona zawezwała kierownika, coś na siebie popatrzyli, poszeptali i i Pani skasowała mi 30 zł, pytając czy jeszcze tam na półce więcej jest takich zestawów, gdy odpowiedziałem, że tak kierownik poleciał i jak już finalizowałem płacenie, naklejał dobrą cenę... ale sorry to nie mój problem...