Pokaż wyniki od 1 do 10 z 143

Wątek: Fotostrada-allegro,UOKiK

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    IMHO niech nie przesadzają, co prawda nie wiem jakie są marże i ile zarabiają sklepy, ale wg mnie i tak nie stracją jak Ci oddadzą aparata za tą cenę, a strata ewentulanej reputacji via ten wątek to już bezcenne...
    Z pewnością nie wiesz bo inaczej nie pisałbyś takich rzeczy. Stracą z pewnością. I to nie "oni" , czyli domniemam, że masz na myśli właścicieli, tylko pewnikiem biedny pracownik, który walnął gafę a teraz będzie musiał być może sam pokryć straty i oddać pół wypłaty...
    Nie neguję takiego zachowania w sensie prawnym - dziś co nie zabrionione to dozwolone ale osobiście wnerwiają mnie strasznie takie hieny wypatrujące czyjegoś błędu, literówki, przejęzyczenia od razu robiąc z tego awanturę i tupiąc nerwowo nóżkami jak dziecko z adhd, które nie dostało nowego resorka...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Nie neguję takiego zachowania w sensie prawnym - dziś co nie zabrionione to dozwolone ale osobiście wnerwiają mnie strasznie takie hieny wypatrujące czyjegoś błędu, literówki, przejęzyczenia od razu robiąc z tego awanturę i tupiąc nerwowo nóżkami jak dziecko z adhd, które nie dostało nowego resorka...
    "Nasze" hieny zwie się zręcznymi handlowcami, biedny pracownik fotostrady ma jeszcze w zanadrzu nietaniego zapewne prawnika. Nie_nasz szary Kowalski zazwyczaj w obliczu argumentu "czytaj co podpisujesz" płacze i płaci. Chyba że ma żonę od spraw przyziemnych zaczynającą czytać od akapitów drobnym drukiem. Również swoje w handlu przepracowałem, wyzyskiwanie błędu kupującego istnieje w formie zorganizowanej i ma się dobrze. Stąd nie rozczula mnie zupełnie Twoja argumentacja, bardziej śmieszy mnie pisanie o hienach w tym wątku. Proponuję więcej wyczucia. Kupując towar za 3/4 dotychczasowej ceny na Allegro zostaję hieną ?
    A odpowiedzi że nie sprzedawali w tym czasie 60D brzmią tyleż prawdziwie co swojsko
    Ostatnie ceny sprzedawanych na Allegro 60D + 18-135
    Ostatnio edytowane przez tantal ; 16-08-2011 o 22:58

Coś już napisał Awatar raaf
    Miasto
    3 City

Domyślnie

Mam takie pytanie:

- jak kupię coś powyżej ceny rynkowej ( bo oglądałem, bo dziecko kliknęło itp. ) to
    sprzedawca odpuści? Pewnie będą tacy sprzedawcy jak nowart i powiedzą aby uważać
    następnym razem co się robi, ale i będą tacy sprzedawcy co w 100% będą wykorzystają
    prawo. Wiadomo że im wyższa kwota to i "walka" o swoje bardziej zaciekła

Sprawa z obiektywami podobna, lecz nie taka sama. Tam brak zera a tu co........? naiwne tłumaczenie że nie 60 a 600 że zdjęcia pomylone, że nie sprzedajemy tego modelu, że w dystrybucji nie ma.Sprzedawca sam doprowadził do takiej sytuacji, i nie zamierza ponosić konsekwencji swojego błędu. Moim zdaniem jest to mocno nieprofesjonalne, bo co przeszkodzi tej firmie wycofywać się z innych transakcji, które nie poszły tak jak planowali

Co do stwierdzeń kolegi nowarta na temat "zlatujących się hien" - jak rozumiem kolega nowart powiedzmy zobaczy coś co zamierza kupić poniżej ceny rynkowej, to powiadomi sprzedawcę o tym że według niego ten towar powinien być sprzedawany drożej. A jak sprzedawca odpowie, że to jego sprawa po ile oferuje towar kolega nowart kupi u kogoś innego drożej?

Generalnie prócz stwierdzeń "lajf is brutal and full zasadzkas and kopas w ****s" wiadomym jest, że za błędy trzeba płacić.

Jeżeli z opisu aukcji wynika jednoznacznie co było i za ile oferowane to trzeba "przyjąć na klatę" i starać się nie popełnić tego błędu w przyszłości, albo zaproponować "pokojowe" rozwiązanie ja wiem..?? Np. "Pan dopłaci 500 my 500 bierzemy na siebie".

Pracuję w branży gdzie są klienci wystawiający towar w swoich sklepach często nie sprawdzając czy towar jest u dostawcy ( czasem nawet czy jest dalej produkowany ) Na szczęście jest tego coraz mniej.

A tak BTW swego czasu słuchałem w TOK FM audycji na temat handlu internetowego i padło ciekawe stwierdzenie jednego z gości, a mianowicie:

- jeśli kupimy coś w sklepie internetowym ( nie wiem czy aukcji ) i otrzymamy
    potwierdzenie przyjęcia do realizacji Naszego zamówienia z podanym terminem
    dostawy, transakcja z winy sklepu nie dojdzie do skutku to mamy prawo domagać się
    zwrotu różnicy w cenie jeśli byliśmy zmuszeni kupić ten sam towar drożej u innego
    sprzedawcy.

Może ktoś bardziej biegły się wypowie czy to stwierdzenie gościa w TOK FM trzyma się kupy?
    Ostatnio edytowane przez raaf ; 16-08-2011 o 23:30
    350d zagripiony +kit+70-300 APO DG Sigma, 17-50 Tamron +nadal brak umiejętności

Uprawnienia umieszczania postów