Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Sprawdzenie gripa do Canon 500D.

Mieszany widok

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie Sprawdzenie gripa do Canon 500D.

Witam z uwagi na zmianę obiektywów na cięższe uchwyt w/w aparatu stał się dla mnie mało wygodny (mam dość spore ręce) chciałbym gdzieś / u kogoś sprawdzić (przetestować) o ile poprawi się trzymanie aparatu po podłączeniu gripa. Jest do tego potrzebne kilka minut, a na pewno wyjaśni mi to wiele. Chciałbym to zrobić w Poznaniu z uwagi na to, że jest to mi najbliższe miasto. Będę zresztą tam się pojawiał 1-2 razy w miesiącu (najbliższy termin to czwartek) Czy możecie mi coś poradzić?

Ps. W związku z wątpliwościami co do właściwego podforum, post jw. uzgodniłem z moderatorem.
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Dopiero zaczyna Awatar daVe
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A nie łatwiej podejść do pierwszego lepszego sklepu foto, tam podpiąć gripa i zobaczyć, czy chwyt Ci odpowiada?

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Tam gdzie mieszkam trudno o sklep który będzie miał na stanie taki grip. Najbliżej mi do Poznania, lecz nie znam go za dobrze, a i z czasem na wyjaździe kiepsko, dlatego nie mogę za dużo szukać. Zależałoby mi na wskazówkach, lub pomoc,y aby ten czas skrócić. Z drugiej strony chodzi mi o sprawdzenie - nie każdy sklep zgodzi się wypakować swój towar na chwilę. Dlatego zwracam się do posiadaczy

Dopiero zaczyna Awatar daVe
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Fotojoker w M1 (duże centrum handlowe na Ratajach). Nie robili mi żadnych problemów, również akurat od 500D. Może i trochę się uparłem na wizytę w sklepie ale to tylko i wyłącznie dlatego, że wydaje mi się, że łatwiej dojechać do sklepu, wtedy kiedy Tobie pasuje, niż umawiać się z kimś, czyli musi wtedy pasować i Tobie i tej osobie

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wygoogluj gdzie jest dostępny, napisz maila lub zadzwoń czy Ci pozowlą przymierzyć i jedź!!!

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Dziekuję za pomoc wszystkim. Czeka mnie teraz trochę dzwonienia. Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tak szczerze mówiąc grip tutaj napewno pomoże. Powinieneś raczej pomyśleć ile chcesz wydać pieniędzy i czy ma być oryginalny czy też zamiennik. W zależności od podjetej decyzji szukać raczej gdzie jest dostępny najtaniej
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

500D bez Gripa to tylko dla naprawde malutkoch raczek

Ja kupiłem prawie zaraz z aparatem... (tydzien po )

Jakby co ja moge Ci pokazać, ale możesz mieć daleko do mnie

W Poznaniu bede pod koniec pazdziernika dopiero....
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Do Poznania, będę jeździł jak dobrze pójdzie do grudnia (regularnie), później sporadycznie. Co do gripa, to na razie jest na trzecim miejscu (po 85 1.8, oraz lampie) Jednak kusi mnie on...oj kusi. (cały czas mam jednak mętlik w glowie - jeżeli już to oryginał czy zamiennik (sprawa jakości))
    Ostatnio edytowane przez McMelassa ; 25-08-2011 o 21:46

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

Ja mam oryginał - jak dla mnie o wiele bardziej komfortowo, szczególnie z większymi szkłami. Wykonie bardzo dobre.
    Jedyne czego mi brakuje - przycisku do zmiany ISO na gripie Mało wygodne, gdy fotografując pionowo nagle potrzeba zmienić czułość, a nie można tego zrobić szybko.
    5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów