Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: [thomaslel] Miejskie krajobrazy, architektura i natura :)

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie Odp: [thomaslel] Miejskie krajobrazy, architektura i natura :)

dla mnie nuda, ot cyfrowe pstryki ...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Coś już napisał Awatar thomaslel
    Miasto
    Gdynia

Rozumiem, że nie każdemu mogą się podobać moje zdjęcia, ale jednak krytyka bez dokładnego uzasadnienia co robię źle i jak mogę to zmienić jest nie bardzo na miejscu. Myślałem, że chociaż dowiem się co powinienem wg Ciebie zmienić w swoich zdjęciach lub ujmując to innymi słowy - co Ty widziałbyś inaczej w moich zdjęciach. Kadry? A może inne światło? Albo tematykę? Daj chociaż jakąś wskazówkę...

Miasto
    Gdynia

Portowe zachody słońca.

Jak wszyscy pewnie doskonale wiecie Gdynia jest miastem pięknie położonym nad morzem. Jest miastem dużym i młodym, a to oznacza, że z pewnością ma port. I to całkiem duży To z kolei może (ale też nie musi!) być wyznacznikiem pięknych widoków nań. Czy tak jest w przypadku Gdyni? To już sami ocenicie. Zostawiam Was z poniższymi widokami uchwyconymi na przestrzeni miesięcy w tym roku.

Tym razem znowu bez komentarza, bo co tutaj opisywać?

31.

32.

33.

34.

35.

Miasto
    Gdynia

Pokaz trolejbusów.

Dzisiejsza porcja moich zdjęć przedstawia kilka ujęć wykonanych 22 września tego roku z okazji 3 Międzynarodowego Dnia Trolejbusów, który z oczywistych powodów był obchodzony i w Gdyni. Była nietypowa okazja obejrzenia z zewnątrz i wewnątrz trolejbusów starych, nowszych i tych całkiem najnowszych. No tak naprawdę do dyspozycji oglądających były tylko 4 różne modele, ale każdy zupełnie inny.

Z pewnością wiece, że Gdynia znana jest w Polsce jako jedno z niewielu miast w Polsce z w pełni rozwiniętą siecią trolejbusową Dlaczego zatem wrzucam te zdjęcia? Nie zawsze nadarza się okazja na oglądanie tych pojazdów w ciszy i spokoju, a do tego przy opuszczonych pałąkach w miejscu, gdzie trakcji zwyczajnie nie ma, czyli na Molo Południowym otoczonym z trzech stron wodą Miejsce było idealne. Pogoda? Już niezupełnie...

36. Škoda 9Tr20 z 1975 roku.

37. Przód i tył Skodzinki (w odbiciu przedniej szyby Merca) :P

38. Mercedes O530 AC, czyli Citaro. Dynamicznie.

39. Merc od bocznego frontu.

40. Solaris Trollino 12M.

Miasto
    Gdynia

Ciężki przemysł portowy.

Komentarze się nie posypały, ale nic to Liczę na jakieś w przyszłości. Krytyka (wsparta argumentami) mile widziana!

Jedną z mniej znanych turystom (i mieszkańcom też) stron Gdyni jest ta przemysłowa/portowa/industrialna. Co prawda wiele rodzin tutaj mieszkających miały/ma przynajmniej jednego członka rodziny związanego zawodowo z tymi miejscami, do których należy zaliczyć Port Gdynia. I tak było również w mojej rodzinie. Niejeden raz miałem też okazję rozmawiać z kimś kto przepracował już kilkadziesiąt lat w tej czy innej stoczni lub właśnie pracuje w jakimś zakładzie. W związku z tym pomyślałem, że nie zaszkodzi pozostać na chwilę w ponurych klimatach i uchylić oglądającym co nieco tej mroczniejszej, ale jakże ciekawej strony nadmorskiej destynacji turystycznej.

41. Chłodnia wodna

42. Potężne drzwi do? No właśnie, ciekawe co się za nimi kryje...

43. Stary dźwig.

44. Gęsto na Węglowym.

45. Narożnik chłodni.

Miasto
    Gdynia

Ptaszki nadmorskie.

Po ciężkich klimatach gdyńskiego portu i pochmurnym pokazie trolejbusów przyszedł czas bym pokazał Wam coś słonecznego, nadmorskiego i żyjącego O czym mówię? Wg tytułu o ptaszkach. Ale konkretnym będąc to o mewach i łabędziach. Te można często spotkać (i nakarmić) na plaży czy wzdłuż bulwaru.

Poniższe trzy zdjęcia potraktujcie bardziej na luzie, bo na zdjęciach zwierząt się właściwie nie znam i nie mam naprawdę małe doświadczenie w tym temacie. Myślę, że warto pokazać coś innego niż ostatnie zdjęcia i przy okazji przyjemniejszego niż plucha/śnieg za oknem. Ja osobiście uwielbiam zimę, ale taką naprawdę mroźną i śnieżną. Póki co wciąż na nią czekam Tak więc jeśli Wy czujecie się podobnie to luknijcie na te wiosenne zdjęcia:

46. Mewa na nadmorskim kamieniu.

47. Rozgląda się.

48. Dobre nastawienie

Miasto
    Gdynia

Czarno-biało i... śnieżnie.

Bez większego wprowadzenia, bo i tak chyba nikt tych zdjęć nie ogląda A już na pewno nie komentuje. Ale mi to nie przeszkadza. Jak ktoś chce to zostawi komentarz. Jeśli uzna, że nie chce tego robić to trudno.

A tematem tej wrzutki są czarno-białe zdjęcia przedstawiające kilka nadmorskich miejscówek uchwyconych przeze mnie podczas jednego spaceru w lutym tego roku A więc nie są one świeże, ale z pewnością w pewien sposób na czasie.

49. Zaśnieżona ławka.

50. Schody i ptaki.

51. Na rogu.

52. Zejście/wejście.

53. Biel w szarościach.

Miasto
    Gdynia

Ludzie.

Ludzie, czyli tematyka ekstremalnie rzadko przeze mnie podejmowana Być może powinienem to zmienić lub przeciwnie - trzymać się od tego z daleka. Sam jeszcze nie wiem, ale chętnie się dowiem. Od Was. Szkoda jednak, że nie chcecie mi w tym pomóc, bo przy braku komentarzy wcale nie jest łatwo wyruszyć z aparatem na łowy Tak więc na teraz zostawiam Was z tym co poniżej i proszę o konstruktywną krytykę:

54. Pod rękę.

55. Brodząc w kałuży.

56. Orkiestra paraduje.

57. Zimny prysznic.

58. Sesja nad wodą.

--- Kolejny post ---

Coś się pomieszało Imageshack'owi i 55-te zdjęcie powinno być takie - http://img850.imageshack.us/img850/452/img3166a.jpg

Czy w związku z tym mogę poprosić moderatora o podmianę zdjęcia? Sam bym to zrobił, ale nie widzę opcji edytowania.

Podmieniłem.
    Edytować możesz przez dwadzieścia min,od zatwierdzenia.Potem przez "Raportuj zły post" do moderatorów pisz.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 10-12-2012 o 22:09

Miasto
    Gdynia

Noc nad wodą i przy torach.

Dlaczego tak? Bo pierwsze dwie sztuki wykonałem na terenie mariny jachtowej, a trzy ostatnie w miejscu, które jest w dużej mierze użytkowane przemysłowo. Stąd ten tytuł. Ale do rzeczy...

Tym razem postanowiłem pokazać parę nocnych obrazków wykonanych latem tego roku, by udowodnić Wam co ciekawego można zarejestrować szwendając się po moim mieście w późnych godzinach z aparatem na szyi i statywem pod ręką To po pierwsze. Po drugie chcę się w ten sposób zmotywować do zrobienia przynajmniej jednej nocnej sesji w zbliżającym się okresie przedświątecznym. Niestety z tym może być ciężko, bo aura za oknem i niskie temperatury raczej zniechęcają do takich czynności. Człowiek chce nalać kubek ciepłej herbaty i popijać ją przeglądając neta. I to teraz robię Ale tak na serio to komentarze tak pozytywne jak i negatywne byłyby "highly appreciated", bo zwyczajnie fajnie wiedzieć, że ktoś nie tylko ogląda Twoje zdjęcia, ale także napisze coś o nich. Tak więc "feel free" do pisania poniżej!!

59. "Stojaki" na jachty/łodzie.

60. Śmigło.

61. Wszystkowidząca wieża.

62. 1970 - Pomnik Ofiar Grudnia.

63. Nocny przejazd towarowy.

DaKcTs
    Guest

61. ok ale trochę za ciemne, a 59. i 60. wyglądają na przypadkowe.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów