2,3,4 jest super, pytanie tylko ile w tym zdjęcia, a ile grafiki?![]()
2,3,4 jest super, pytanie tylko ile w tym zdjęcia, a ile grafiki?![]()
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight
Potrzebowałem czegoś do domknięcia kompozycji, zrównoważenia ciemnego laptopa po lewej, więc całkiem bez czegoś po prawej kompozycja byłaby zaburzona, jednak masz rację, nie pasują troche bo są zbyt jasne - coś ciemniejszego pewnie lepiej by się sprawdziło - książki były pod ręką, dlatego właśnie one.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
To może ja odpowiem obrazowo
ad.2
ad.3
ad.4
Ostatnio edytowane przez krecik000 ; 19-08-2011 o 19:13 Powód: Automerged Doublepost
6.
7 - fajne, fajne kolory, chociaz niebo troche nie bardzo
8 - całkiem, całkiem
9 - nie podoba mi się
10 - trochę za daleko jak dla mnie, prawie nic nie widać
11 - nie powala, nadal wydaje mi sie, że trochę za daleko
13 - dziwne cienie słońca
14 - całkiem fajne
15 - sztucznie
16 - jak na moje oko może być
17 - wygląda na przepał
18 - dziwne cienie
19 - podoba mi się, lubię takie zdjęcia
22 - jako całość niezle
23 - też fajne. Te tło z tyłu dorobione w PS czy tak było (chodzi mi o kurz i te kamienie)?
Ogólnie myślę, że trochę za dużo Photoshopa jest w Twoich zdjęciach. Jednak może właśnie tak mają wyglądać?Ja wole trochę bardziej naturalne.
5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
blog.marcinszymkowski.pl | instagram
Tak zostało przygotowane. Zebrany na kupkę kurz i drobne kamyki zostały wprawione w ruch poprzez kopnięcie przez speca od efektów specjalnychTe tło z tyłu dorobione w PS czy tak było (chodzi mi o kurz i te kamienie)?
Wbrew pozorom wcale nie jest go tak dużo. Przeważają raczej globalne korekty.Ogólnie myślę, że trochę za dużo Photoshopa jest w Twoich zdjęciach. Jednak może właśnie tak mają wyglądać? Ja wole trochę bardziej naturalne.
Według mnie dwa ostatnie zdjęcia mało udane - owszem jest światełko, a nawet kilka, jest jakieś tło, całkiem kolorowe ale kompozycyjnie oba leżą.
Co do zdjęć ślubnych - całkiem fajne miejscówki i często dobrze zaświecone, ale wydaje mi się żę bardziej położyłeś nacisk na pokazanie właśnie otoczenia zamiast pary młodej - na niektórych zdjęciach są ledwo widoczni - czasem to się sprawdza, ale najczęściej nie.
Radziłbym (o ile oczywiście mogę) skupić się na kompozycji, a nie na obróbce.
Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia.
Oczywiście, możesz. Dobre krytyczne spojrzenie. Dziękuję. Zgadzam się w obu przypadkach. Jeśli chodzi o ślubne nawet przeglądając całą galerię nie znajduję zbyt wielu zdjęć pokazujących parę z bliska w ciasnych kadrach. Definitywnie do zapamiętania na przyszłość. Jeśli zaś chodzi o ostatnie dwa zdjęcia to mogę się tylko wytłumaczyć, że jestem świeżo po przesiadce na pełną klatkę, wymianie chińskich, zawodnych jak cholera wyzwalaczy na PW i dokupieniu drugiej lampy co nie ukrywam zawróciło mi w głowie i jestem jeszcze oszołomiony komfortem pracy, jakością zdjęć i światła jakie mam do dyspozycji. Zapewne jeszcze parę dni minie zanim się z tym oswoję i podczas robienia zdjęcia będę myślał o kompozycji a nie ustawianiu sprzętu.
24.
Ostatnio edytowane przez krecik000 ; 26-06-2012 o 14:23
Nie podoba mi się to "słońce" na kolanie. Do tego brak nieba. Na plus cień pod ławkąZ ciekawości jakim to obiektywem robione? 24? 35?
5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
blog.marcinszymkowski.pl | instagram