Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Jaka karta SD?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez undisputed Zobacz posta
    za dużo tego, chyba, że zamierzasz codziennie trzaskać po 500zdjęć. co do firmy to przyglądnij sie ofercie sandisk'a
    Kolega wyżej wyraźnie napisał po co mu te karty, zresztą dział mówi sam za siebie.

Ja bym szukał Sandiska (ceny SD są całkiem dobre). Co do Patriota to tylko pamięć RAM tej firmy miałem okazję używać, i problemów nie było

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Tak przy okazji się podłączę pod wątek bo ostatnio chciałem dokupić kilka kart do 60d i w sumie zastanawiam się nad sandisk extreme pro (45 mb/s) lub sandisk extreme hd video (30 mb/s), użytkowanie foty + video. A w zasadzie to zastanawiam się czy ta druga opcja wystarczy ?

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBAwo Zobacz posta
    Tak przy okazji się podłączę pod wątek bo ostatnio chciałem dokupić kilka kart do 60d i w sumie zastanawiam się nad sandisk extreme pro (45 mb/s) lub sandisk extreme hd video (30 mb/s), użytkowanie foty + video. A w zasadzie to zastanawiam się czy ta druga opcja wystarczy ?
    Jeżeli aparat W PEŁNI wykorzysta kartę extreme pro i masz czytnik który W PEŁNI wykorzysta tą kartę to warto. Na 500D i zwykłym czytniku USB 2.0 karta nie zachwyca . (Moooże czasami takie jest odczucie jakby szybciej... może to tylko złudzenie ) dla prównania mam Sandiska 20mb. Karta ma na pewno duży potencjał.
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Kolega wyżej wyraźnie napisał po co mu te karty, zresztą dział mówi sam za siebie.

Ja bym szukał Sandiska (ceny SD są całkiem dobre). Co do Patriota to tylko pamięć RAM tej firmy miałem okazję używać, i problemów nie było
    Sandisk ok, opinie ma również bdb, tyle że 16stka to ~130zł, także przy 4 kartach 200zł różnicy. Ciut ciut za dużo
    Wolałbym już wtedy dołożyć do Lexar'a.

Czekam na opinie użytkowników Goodram'a / Patriot'a

Cytat Zamieszczone przez KUBAwo Zobacz posta
    Wg mnie nie opłaca się dopłacać do pro, 30mb/s w zupełności wystarczy do video. W teorii Canon wymaga kart min. klasy 6, także i przy 6mb/s powinno dać radę (6mb/s to 360mb/min, a wg instrukcji nagrywa ~330mb/min). Z tym że byłbym tutaj już bardziej ostrożny i brałbym z zapisem min 15-20 mb/s.

A mnie teraz chodzi bardziej o niezawodność niż prędkość. Poczytałem parę opinii i np Pretec'a użytkownicy odradzają. Zdarzały się 'pady', brak odczytu i tyle, karta na gwar a film/foty do kosza. Gdyby było mnie stać na 4x16GB od Lexar'a brałbym bez kiwnięcia palcem, zawsze ich używałem i nigdy nic złego się nie przydarzyło. A tak.. Goodram czy Patriot?

Dzięki za wypowiedzi.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez johny ; 16-08-2011 o 09:11

Uprawnienia umieszczania postów