Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: eos 50d,nie trzyma ustawien

Dopiero zaczyna

Domyślnie eos 50d,nie trzyma ustawien

Klaniem sie nisko wiernym urzytkownikom Canonow (i nie tylko), mam nadzieje ze zostane z Wami na dluzej.Lukas...is my name...
    Prosze pomozcie mi jesli mozecie.

Moj eos 50d nie zapisuje ustawien.
    Np. zmieniam sobie jezyk, zmieniam czas uspienie, zmieniam czas wyswietlania fotki po zrobieniu na takie jak mi odpowiada...... wylaczam aparat, wlaczam ponownie......i ustawienia sa od poczatku takie jak byly przed moimi zmianami......szlak mnie trafia.......kazdy szczegol musze ponownie zmieniach....

czy mial ktos podobny problem?

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Bateria podtrzymania pamięci....CR 2016
    Ostatnio edytowane przez tarant ; 12-08-2011 o 00:35
    PS S5 IS, 7D + C 15-85 IS USM, C 55 - 250 IS, C 50 1.4 USM, 430 EX

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tarant Zobacz posta
    Bateria podtrzymania pamięci....
    A czy bateria podtrzymująca pamięć nie działa tylko przy wymianie akumulatora głównego ?
    W jednym z Canonów traciłem ustawienia tylko przy dłuższej niż 10 min nieobecności akumulatora w body.
    Gdy akumulator był OK aparat trzymał ustawienia nawet gdy wyłaczony przez tydzień leżał w plecaku
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artd4 Zobacz posta
    A czy bateria podtrzymująca pamięć nie działa tylko przy wymianie akumulatora głównego ?
    W jednym z Canonów traciłem ustawienia tylko przy dłuższej niż 10 min nieobecności akumulatora w body.
    Gdy akumulator był OK aparat trzymał ustawienia nawet gdy wyłaczony przez tydzień leżał w plecaku
    W jakim modelu tak miałeś ? U mnie w 20d ani w 7d czegoś takiego nie zauważyłem

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sston Zobacz posta
    Klaniem sie nisko wiernym urzytkownikom Canonow (i nie tylko), mam nadzieje ze zostane z Wami na dluzej.Lukas...is my name...
    Prosze pomozcie mi jesli mozecie.

Moj eos 50d nie zapisuje ustawien.
    Np. zmieniam sobie jezyk, zmieniam czas uspienie, zmieniam czas wyswietlania fotki po zrobieniu na takie jak mi odpowiada...... wylaczam aparat, wlaczam ponownie......i ustawienia sa od poczatku takie jak byly przed moimi zmianami......szlak mnie trafia.......kazdy szczegol musze ponownie zmieniach....

czy mial ktos podobny problem?
    a na pewno potwierdzasz ustawienia później klikając bodajże set? bo z tego co pamiętam przy zmianie raw/jpg to jak sie nie kliknelo bodajze set to nie zapisywalo zmian
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mogła paść bateria podtrzymująca pamięć, lub płyta główna ew. oprogramowanie jej.

Domyślnie

Mam podobną dolegliwość w 40d.
    Zmieniam ustawienia itp. Po ponownym włączeniu aparatu wszystko jest ustawione jak poprzednio.

Dodatkowo po zrobieniu kilku fotek i ponownym włączeniu aparatu wyskakuje słynny err99.
    Zauważyłem, że zdjęcia numerowane są zawsze od tego samego numeru.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Bateria płaska okrągła podtrzymująca pamięć wewnętrzną urządzenia działa niezależnie od akumulatora Gdyby było inaczej przy każdym wyjęciu / wymianie aku byłby problem z nastawami
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kowal_88 Zobacz posta
    Mam podobną dolegliwość w 40d.
    Zmieniam ustawienia itp. Po ponownym włączeniu aparatu wszystko jest ustawione jak poprzednio.

Dodatkowo po zrobieniu kilku fotek i ponownym włączeniu aparatu wyskakuje słynny err99.
    Zauważyłem, że zdjęcia numerowane są zawsze od tego samego numeru.

Kowal.....dokladnie to samo......a w nocy to wogole szlak trafil aparat...juz nawet wlaczyc sie nie chcial....czasem mu sie udalo ,ale bez karty pamieci......wczoraj kupilem.....dzis oddalem i jestem happy.....w zamian wzialem sobie starszego eos 40d z grippem.....mam nadzieje ze bedzie sluzyl

dziekuje wszystkim za udzielenie glosu

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    W jakim modelu tak miałeś ? U mnie w 20d ani w 7d czegoś takiego nie zauważyłem
    Miałem tak w 450d, czyli w trzycyfrowcu
    Myślę, że bateria podtrzymująca działa tylko po wyjęciu głównego akumulatora.Pewności jednak nie mam.
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów