Pokaż wyniki od 1 do 10 z 525

Wątek: [Dawid_Gaszynski] Sport

Mieszany widok

Bywalec Awatar Dawid_Gaszynski
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: [Dawid_Gaszynski] Sport

Dla mnie ten czy inny fotoedytor/dziennikarzyna nie jest wyznacznikiem poziomu fotograficznego. Tym bardziej tu, na forum gdzie każdy z nas może wrzucać zdjęcia bez oglądania się na ten czy inny aspekt związany z publikacją zdjęć.

Niech najlepszym podsumowaniem profesjonalizmu fotoedytorów będzie podpis spod zdjęcia sportowego w GW.

"Mistrzostwa Europy w piłce ręcznej mężczyzn. Polska - Norwegia. Tyłem Jakub Łucak"
    I duże zdjęcie, na którym bohater artykułu jest tyłem i to nawet nie w jakiejś ciekawej pozie. Takie miernoty, które zamieszczają tego typu kwiatki mają wyznaczać mi kierunek robienia zdjęć ?

Rozumiem, że zarobkując w ten czy inny sposób (agencja,portal,gazeta,organizator imprezy) trzeba często robić zdjęcia pod zleceniodawcę, ale w ostateczności to forum jest dla nas i każdy z nas powinien pokazywać takie zdjęcia jakie mu się podobają, a nie jakie podobają się Jego sąsiadowi czy fotoedytorowi.
    Ostatnio edytowane przez Dawid_Gaszynski ; 06-02-2016 o 12:09

Domyślnie Odp: [Dawid_Gaszynski] Sport

Cytat Zamieszczone przez Dawid_Gaszynski Zobacz posta
    Dla mnie ten czy inny fotoedytor/dziennikarzyna nie jest wyznacznikiem poziomu fotograficznego. Tym bardziej tu, na forum gdzie każdy z nas może wrzucać zdjęcia bez oglądania się na ten czy inny aspekt związany z publikacją zdjęć.

Niech najlepszym podsumowaniem profesjonalizmu fotoedytorów będzie podpis spod zdjęcia sportowego w GW.

"Mistrzostwa Europy w piłce ręcznej mężczyzn. Polska - Norwegia. Tyłem Jakub Łucak"
    I duże zdjęcie, na którym bohater artykułu jest tyłem i to nawet nie w jakiejś ciekawej pozie. Takie miernoty, które zamieszczają tego typu kwiatki mają wyznaczać mi kierunek robienia zdjęć ?

Rozumiem, że zarobkując w ten czy inny sposób (agencja,portal,gazeta,organizator imprezy) trzeba często robić zdjęcia pod zleceniodawcę, ale w ostateczności to forum jest dla nas i każdy z nas powinien pokazywać takie zdjęcia jakie mu się podobają, a nie jakie podobają się Jego sąsiadowi czy fotoedytorowi.
    My tego nie zmienimy wysyłając zaje... zdjęcia po 10 min. meczu.
    Prosty przypadek: Mistrzostwa Europy w piłce ręcznej. Na deser - czirliderki - zdjęcie zdjęcie nr 3 - krzywe, bez twarzy itd. Pytam, "czy taka fota jest najlepszą promocją pięknych Polek". Jakiś oszołom mi odpisuje "to sobie oglądaj kozy".
    Problem jest w tym co pisałem wcześniej. Mają swoje kanały na zaopatrywanie się w kiepskie zdjęcia i nie szybko to przeskoczysz.
    Widziałem smarkaczy z takimi wynalazkami na Euro, że boli głowa. A panienka z akredytacją EHF (biała kamizelka) wpier... się koło kolegi skopała mu C400 i wszystko gra. Nagrywała sobie filmik telefonem dla Francuzów .
    Co do fotoedytorów, to nie wszyscy idą na łatwiznę. Moim zdaniem Przegląd Sportowy może zniżył w ostatnich latach poziom, ale nie ma kichy.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów