Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: [najeli] Muzycznie

Mieszany widok

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Backstage scenowy wniósł w sumie jakiś powiew świeżości w dotychczasowy schemat "reportaży z Woodstocku".

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    Z błota to robili "koledzy" z jedynkami :P Zresztą z woodstocku zawsze są foty z błota, po co mam robić więcej tego co już wszyscy oklepali na wszelkie możliwe strony ;-) Pomijając fakt, że moja wizja woodstocku mija się z błotem, byłam na paru i nigdy się tam nie taplałam, to dlaczego mam oszukiwać, że mnie to "jara"?...
    Ale ja nie mówię o błocie - wręcz przeciwnie. W tym roku pierwszy raz byłem na Woodstocku w Kostrzynie (ostatnim razem byłem jeszcze w Żarach). Moja pierwsza myśl, gdy zobaczyłem to miejsce, była "czemu na podstawie zdjęć w mediach nie byłbym sobie w stanie wyobrazić jak to naprawdę wygląda?"
    Dla mnie ideałem by było coś "pomiędzy" błotem (oklepanym i mało wnoszącym), a tymi ujęciami oficjalnymi z konferencji, itd. Jeżeli za rok pojadę i będę miał akredytację, to sam spróbuję swoich sił w realizacji tej wizji, żeby nie było, że tylko narzekam
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Fajne ! Przyjemnie się ogląda

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

tormentor, mam nadzieję, że piszesz to po obejrzeniu wszystkich zdjęć (włącznie z tymi na mojej stronie) Jak Ci mało to trochę więcej mam jeszcze na picasie.

Trochę jestem ciekawa, czego Ci brakuje. Bo błoto odpuściłam, straż polewającą ludzi przegapiłam, a poza tym nic specjalnego "typowego" nie zauważyłam. Za to żałuję, że nie zrobiłam paru więcej portretów na "długich ogniskowych" -- nic nie poradzę, że te zdjęcia podobają mi się najbardziej ;-)
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

cytuję
    "reportaż to nie pojedyncza klatka, lecz zbiór klatek i stosowanie wyłącznie stosunkowo wąskich szkieł odbiera możliwość pokazania pewnych rzeczy, które nabierają charakteru dopiero w szerokościach a w skali całego materiału jest monotonne, a nawet nudne."
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

A mi się tam bardzo przyjemnie wszystko ogląda Ogromne tak jeśli chodzi o mnie
    5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

@Kinski -- nie robiłam z tego reportażu, to są po prostu zdjęcia z wydarzenia w kolejności chronologicznej

A powiem nawet, że jechałam tam z nastawieniem na "portrety".
    Ostatnio edytowane przez najeli ; 12-08-2011 o 07:57
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    Z błota to robili "koledzy" z jedynkami :P
    No i micles
    Cytat Zamieszczone przez tormentor Zobacz posta
    Moja pierwsza myśl, gdy zobaczyłem to miejsce, była "czemu na podstawie zdjęć w mediach nie byłbym sobie w stanie wyobrazić jak to naprawdę wygląda?"
    Dokładnie to samo wrażenie przeżyłem goszcząc w tym roku po raz pierwszy na Woodstocku. Niestety, robiłem film, który wiąże się z większym poświęceniem czasu poszczególnym tematom, więc nie byłem w stanie ogarnąć nawet 1/3 Woodstockowych atrakcji (mam tylko dużą scenę, ludzi pod sceną, błocko, deszcz, bungee, pochód Kriszny i 3 ujęcia z gadki Pustelnika, której i tak nie wykorzystam, bo nie będzie pasowała)
    Cytat Zamieszczone przez tormentor Zobacz posta
    Drażni mnie taka perspektywa oddalona właśnie od typowego woodstockowicza, taki dystans do tych wydarzeń (długie ogniskowe, focenie bardziej oficjalnych zdarzeń czy też dość oklepanych tematów jak "zbieram na piwo").
    Widziałbym szersze kadry, bardziej "wewnątrz" wydarzeń, choć zdaje sobię sprawę, że to nie jest prosta sprawa
    To poczekaj na mój film 70-200 jeszcze na dworcu oddałem zaitsevowi i jechałem głównie 14, 35, czasami 85. No i 17-40+dicapac w samym środku błota.

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

nie robiłam z tego reportażu, to są po prostu zdjęcia z wydarzenia w kolejności chronologicznej. A powiem nawet, że jechałam tam z nastawieniem na "portrety".
    Ok. To chyba wyjaśnia wszystko. Szkoda trochę jednak, że zdjecia są bardziej skupione na tym, kto był, a nie na "wydarzeniu". Takich portretów bez większego wysiłku można nastukać w nieskończoność. Co do chronologii, to zdjęcie "już po wszystkim" jest gdzieś w środku, a "scena podczas koncertu" na końcu. Selekcja przede wszystkim...
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak już jechałem w pociągu, to wpadłem na mądry pomysł zabrania ze sobą 580tki (tek?) i softa i porobienie takich jakichś wyczesanych strobingowych fot na jedno kopyto ludziom którzy fajnie wyglądają. Coś takiego jak TU, tylko że jeszcze bardziej na jedno kopyto. Tyle że już jechałem, a wracać jakoś mi nie było spieszno, a i o filmie bardziej myślałem niż o takim czymś. Ale to może za rok zrobię

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

@Kinski -- miałam do wyboru wrzucić to tak jak jest, zarywając 2 nocki na obróbkę, albo nie wrzucić to za dwa miesiące, bo mniej więcej tak by się zgrało z czasem i pozostałymi wydarzeniami. Jako że z definicji nie mam jakiś wygórowanych ambicji to zrobiłam tak jak jest ;-)

Chronologia na pewno jest u mnie na stronie, tu mogłam coś poprzestawiać przy przeklejaniu fotek z imageshacka. Zdjęcie "już po wszystkim" jest zrobione drugiego dnia rano, a scena podczas koncertu jest zrobiona podczas ostatniej nocy. JEST to chronologicznie :P

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów