Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Chinskie/koreanskie lampy blyskowe

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A czy kto ściągał je z azji? Jak wygląda taka procedura?
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zamawiasz i placisz przez internet, jak dojdzie to dowalaja Ci clo i VAT. Poczytaj inne watki, troche ludzi tak robi. Lampa w Chinach kosztuje ok 340PLN, wiec nawet 50% wiecej sie oplaca, jest tylko problem z gwarancja.
    Ja jak kupowalem inna YN to okazalo sie ze jeden egzemplarz nie odpala w ogole, pewnie rzadko ale cos takiego sie zdarza

Awatar misiek
    Miasto
    Naas/Irlandia

Domyślnie

YN 565EX można też kupić w UK za dość przyzwoitą cenę (ok 130 Euro z przesyłką) i nie trzeba płacić cła i Vat. Z tego co wiem jest to o wiele taniej niż w Polsce (ok 700 zł).
    http://cgi.ebay.ie/YN-565EX-Flash-Sp...item3a69e726f0

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niechcemisie Zobacz posta
    A czy kto ściągał je z azji? Jak wygląda taka procedura?
    Np. na ebayu u phoebe.g plumkasz 'buy it now', następnie płacisz Paypalem i czekasz na przesyłkę. Koniec procedury.
    Ostatnio gdzieś mi wpadła w ucho informacja, ze podatki za import towarów płaci się powyżej +- 180 euro. To dotyczyło Niemiec, ale to ta sama Unia.
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzki Zobacz posta
    Ostatnio gdzieś mi wpadła w ucho informacja, ze podatki za import towarów płaci się powyżej +- 180 euro. To dotyczyło Niemiec, ale to ta sama Unia.
    Podatki za import płaci się już od 20 USD. Z tym, że do wartości 150EUR urzad celny może odstąpić od nakładania cła i podatków wg własnego uznania celnika.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

no watek poszedl, a ja tu dawno nie zagladalem.... Jako ze nie uzywam czesto lampy , aczkolwiek zaczynam jakas zabawe w strobing... Poszedlem na latwizne i zakupilem lampke firmy jessops... Afd 360 af. Cena tylko 79.95 funtow. Spoznilem sie na swiateczna promocje gdzie kosztowala tylko 59...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Smialo mozna sciagac graty z chin z aukcji na ebuy. Nie raz sciagalem po 3 lampy w paczce i 0 problemu. Jak chcesz miec 100% spokoju to popros o zaznaczenie gift lub sample na deklaracji.
    5D i graciarnia

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów