A czy kto ściągał je z azji? Jak wygląda taka procedura?
A czy kto ściągał je z azji? Jak wygląda taka procedura?
500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII
Zamawiasz i placisz przez internet, jak dojdzie to dowalaja Ci clo i VAT. Poczytaj inne watki, troche ludzi tak robi. Lampa w Chinach kosztuje ok 340PLN, wiec nawet 50% wiecej sie oplaca, jest tylko problem z gwarancja.
Ja jak kupowalem inna YN to okazalo sie ze jeden egzemplarz nie odpala w ogole, pewnie rzadko ale cos takiego sie zdarza
YN 565EX można też kupić w UK za dość przyzwoitą cenę (ok 130 Euro z przesyłką) i nie trzeba płacić cła i Vat. Z tego co wiem jest to o wiele taniej niż w Polsce (ok 700 zł).
http://cgi.ebay.ie/YN-565EX-Flash-Sp...item3a69e726f0
Np. na ebayu u phoebe.g plumkasz 'buy it now', następnie płacisz Paypalem i czekasz na przesyłkę. Koniec procedury.
Ostatnio gdzieś mi wpadła w ucho informacja, ze podatki za import towarów płaci się powyżej +- 180 euro. To dotyczyło Niemiec, ale to ta sama Unia.
6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
no watek poszedl, a ja tu dawno nie zagladalem.... Jako ze nie uzywam czesto lampy , aczkolwiek zaczynam jakas zabawe w strobing... Poszedlem na latwizne i zakupilem lampke firmy jessops... Afd 360 af. Cena tylko 79.95 funtow. Spoznilem sie na swiateczna promocje gdzie kosztowala tylko 59...
Smialo mozna sciagac graty z chin z aukcji na ebuy. Nie raz sciagalem po 3 lampy w paczce i 0 problemu. Jak chcesz miec 100% spokoju to popros o zaznaczenie gift lub sample na deklaracji.
5D i graciarnia