Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Sloneczko czy ringflash ? Czym to jest wg was zrobione ?

Uzależniony

Domyślnie Sloneczko czy ringflash ? Czym to jest wg was zrobione ?

Tak sie zastanawiam, analizuje cienie i odbicia i nie jestem na 100% pewnien jak ta sesja byla blyskana, podejrzewam ze mogl byc wykorzystany ringflash ale na niektorych fotkach wyglada mi bardziej na b.disha lekko z gory i z prawej, reki sobie jednak uciac nie dam, moze ktos ma wiecej doswiadczenia i cos podpowie, ewentualnie jak zrobic takie swiatlo i mocny kontrast ? Dostepne mam 4 lampy i rozne modyfikatory, lecz nie posiadam [jeszcze] ringflasha

sesja to Victoria's Secret Halloween 2011

lub tutaj wieksze rozmiary fot 1600x2155px [nadal ta sama sesja]:

http://www.buddzone.com/hollywood/ca...l_vs_halloween

z gory dzieki

ta sama sesja wiecej fot:

http://www.fashionising.com/pictures...1-11148-1.html
    Ostatnio edytowane przez miszaqq ; 08-08-2011 o 09:21 Powód: dodanie linka
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Domyślnie

Jak popatrzysz na oczy to raczej nie widać tam żadnego Ringa, widać raczej jedno źródło światła. Ja obstawiam że to jest white seamless i do tego na modelke jest BD, ewentualnie sam BD jeśli mowa o tych ciemniejszych ujęciach.

Coś już napisał

Domyślnie

w oczach widać blik w kształcie plamki, czyli był to beauty dish. ring flash dał by blik w kształcie kółeczka. a co do samego oświetlenia to z przodu jest to BD+ jakies swiatło uzupełniające od dołu (softbox, parasolka, blenda), a tło zostało przepalone przez co uzyskany został efekt white seamless tak jak wyzej mówi kolega
    Ostatnio edytowane przez undisputed ; 08-08-2011 o 11:58

Uzależniony

Domyślnie

no to od razu zapytam jakiego b.disha polecacie ? bialy czy srebrny ? i czy zaczynac od ~40-45cm czy od razu ~70cm ?
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Domyślnie

u mnie na blogu ostatnie sesje studyjne są robione BD srebrnym 40cm w dużej mierze z gridem... i gdzieś tu na forum były posty dotyczące jakiego BD wybrać.

Coś już napisał

Domyślnie

co do tego jaki kolor to już kwestia indywidualnych preferencji- biały daje inne swiatło niz srebrny (większośc tańszych modeli jest srebrna, biały bd wiąże się z większym wydatkiem). natomiast jesli chodzi o wielkość to im większy tym będzie dawać bardziej miękkie swiatło, ale i będzie potrzebowac więcej mocy, aby go zasilić. przedewszystkim musisz sobie odpowiedziec na pytanie do czego chcesz stosowac bd
    Ostatnio edytowane przez undisputed ; 08-08-2011 o 13:10

Domyślnie

oktagonalnym softem też bym popróbował, bliki w oczach inne, ale niewiele się różniące od BD
    canon, olympus

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lMl Zobacz posta
    oktagonalnym softem też bym popróbował, bliki w oczach inne, ale niewiele się różniące od BD
    ale charakterystyka światła całkiem inna, choć nie mówie, że nie mozna spróbowac

Domyślnie

Pogrzebałem, poszukałem. Z softa światło jest jednak bardziej miękkie.
    canon, olympus

Coś już napisał

Domyślnie

jeszcze pod uwage nie był brany parasol sferyczny, a taka opcja też jest możliwa

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów