Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Avast i błędy przy zgrywaniu z karty CF?

Domyślnie Avast i błędy przy zgrywaniu z karty CF?

Od jakiegoś czasu (może tydzień) mam problem ze zgrywaniem zdjęć. Na karcie zdjęcia są ok, a po zgraniu okazuje się że mają błędy. Początkowo myślałem, że mam coś z kartami. Kupiłem jedną nową CF 16gb, resztę kart przestałem używać. Niestety problem jest nadal więc to nie wina karty. Kupiłem też nowy czytnik. Ale nic to nie zmieniło. Ciekawostką jest to, że problem z błędami występuje w obie strony. Jak nagrywam zdjecia na kartę to też pojawiają się błędy. Dzieje się to tylko na moim komputerze w domu. I teraz do sedna. Trochę wcześniej zainstalowałem avasta w wersji pro. Dziś szukając tego co może mi kopać pliki wyłączyłem avasta i zgrałem dwie karty. Wygląda na to że wszystko poszło bez błędów. Chwilę wcześniej z włączonym avastem z tych samych kart zgrałem zdjęcia z błędami. Czy to możliwe żeby antywirus uszkadzał pliki przy zgrywaniu?

Dopiero zaczyna Awatar sweter

Domyślnie

Zrób taki test kilka razy (zgraj z włączonym oraz wyłączonym antywirusem) i sam się przekonasz czy to jego wina czy nie.
    Blog - http://sweter.tumblr.com/ - Canon SX30 IS + adapter filtrów 58mm + Polar 58mm + UV 58mm + Pretec SDHC 32GB 233x class 10

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oczywiście to forum fotograficzne, ale pozbądź się Avasta, to nie jest dobry antywirsu, polecam Eset Smart Security, używam od dłuższego czasu i żadnych problemów...

Początki nałogu

Domyślnie

używam Avasta i przy zgrywaniu zdjęć nie zauważyłem żadnych błędów. Zgrywałem na CF, SD, micro SD, przez czytnik jak i bezpośrednio do urządzeń, zdjęcia i różności. Przeskanuj karty i kompa może zagnieździł się wirus (takie tam przypuszczenie laika)
    CMEHA - reszta to upgrade

Coś już napisał
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Ja też mam avasta i zero problemów ze zgrywaniem. Zgrywałem na różne sposoby (czytnik w lapie ,czytnik sandiska) i wszystko ok. Może faktycznie jakiś robal!

Dopiero zaczyna Awatar george
    Miasto
    PL

Domyślnie

A może masz lipny chinski czytnik? bo potrafią różnie się zachowywać, bo tym jak na jednym kompie mi taki działał a na drugim nie mogłem zrzucić nawet 1 pliku, kupiłem czytnik sonego za 70pln i wszystko śmiga. Na tym akurat nie warto oszczędzać tych paru dyszek.
    Ale u Ciebie faktycznie wygląda to tak jakby antywirus to powodował jeśli przy wyłączonym jest wszystko ok :0
    Ostatnio edytowane przez george ; 08-08-2011 o 11:02

Domyślnie

początkowo rzeczywiście miałem jakiś czytnik no name, teraz kupiłem Hama i jest to samo.

Domyślnie

dobra, okazuje się że to jednak nie Avast. Przed chwilą zgrałem zdjęcia z wyłączonym avasem i znowu błędy. Ma ktoś pomysł co to może być? Skanowałem komputer, niby wirusów nie ma. Przetestowałem 4 czytniki i też nic... POMOCY

Coś już napisał

Domyślnie

Podaj konfigurację komputera ( procesor, zasilacz, pamięć itd). Sprawdź temp. procesora i mostków. Wyczyść układy chłodzenie. Sprawdź stan kondensatorów - wybrzuszenia itd.

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Zabol, tak gdybam, wymieniałeś z czytnikami kabel USB ?? Pobierz może jeszcze Combofixa http://www.bleepingcomputer.com/down...virus/combofix i sprawdź komputer przy wyłączonym Avascie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów