Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Avast i błędy przy zgrywaniu z karty CF?

Uzależniony

Domyślnie

miałem też kłopoty tego typu, okazało się że mam twardy dysk w kompie walnięty. Na karcie zdjęcia dobre a po zgraniu uszkodzone. Jeśli masz dwa twarde dyski w kompie to zgrywaj na drugi, może to taki powód.

Dopiero zaczyna Awatar george
    Miasto
    PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zabol Zobacz posta
    dobra, okazuje się że to jednak nie Avast. Przed chwilą zgrałem zdjęcia z wyłączonym avasem i znowu błędy. Ma ktoś pomysł co to może być? Skanowałem komputer, niby wirusów nie ma. Przetestowałem 4 czytniki i też nic... POMOCY
    Nie chcę Cie martwić, ale HAMA to tylko dystrybutor i też najczęściej chińszczyzny tylko z ich logo. Może jak ktoś wspomniał to problem kabla, może coś z portem USB? Podłącz innym kablem do innego portu, zdarzają się problemy gdy kabel usb jest zbyt długi i nie mówię tu o słynnych "lagach klawiatury'
    Często słabe kable, huby i inne gadżety osłabiają sygnał.
    Tylko dziwne, bo mówisz, że podczas transferu nie ma problemu, dopiero na dysku są uszkodzone? Z dyskiem wszystko ok? Może przeskanuj czy nie ma błędów i pokombinuj z innym portem usb na jakims konkretnym "nie-3metrowym" kablu.
    Próbowałeś tą samą kartę z tym samym osprzętem odczytywać na innym kompie i czy zdjęcia okazały się nieuszkodzone?
    Od biedy możesz spróbować jeszcze bezpośrednio po kablu pod body i/lub przez EosUtility.

Uzależniony

Domyślnie

Witaj.

W zależności od systemu operacyjnego jakiego używasz, sprawdź kartę CF na błędy, tak jak ją masz teraz, załadowaną plikami, najlepiej prawie do pełna.

Jeżeli masz XP (win 7 chyba też to ma)
    wywołaj okno poleceń: [Start] -> [Run...] -> cmd

Wykonaj komendę : chkdsk d: /F /V
    (d: zamień na literę dysku swojej karty), składnie komendy wywołasz
    poleceniem chkdsk /?

Podeślij wynik, zwróć uwagę czy nie zawiera tzw błędnych sektorów "bad sectors"

Można też sprawdzenie zrobić z poziomu narzędzi systemowych dysku, ale możemy nie zobaczyć wyniku. Zakładam że formatujesz kartę od "czasu do czasu" z poziomu aparatu.

Pozdrawiam.

Domyślnie

karty są OK, dyski OK, czytnik też OK, a błąd występuje nadal. Kupiłem nowy komputer i teraz jest wszystko ok

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

To widzę że u Kolegi fantazja iście mołojecka :-P.
    Pogratulować nabytku.
    ....C50E....C40D

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów