Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: TTL w 430 EX II

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez volvo Zobacz posta
    np. 7D
    Tak więc w tym przypadku nie uda Ci się załączyć trybu TTL ponieważ 7D go nie obsługuje (korpus typu A).
    EOS + Speedlite

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

im bardziej śledzę ten wątek tym bardziej przestaję rozumieć co autor ma na myśli, a właściwe w czym problem, lampy canona nie mają jako tako oddzielnego trybu na doświetlanie jak to jest w nikonie i w sumie tyle w tym temacie, wszystko dobywa się w automacie, zgodnie z tym co jest w instrukcji, ewentualne ruchy co do mocy to tylko przez kompensację lampy lub w trybie M,

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez volvo Zobacz posta
    Witajcie,
    prosze o pomoc w wyjasnieniu pewnego dylematu:

jestem posiadaczem lampy 430 EX II i nie potrafię w niej uruchomić innych trybów pracy jak tylko M lub ETTL
    Jak włączyć zwykły TTL (który wchodząc w np. sterowanie lampą z menu aparatu mam niektywny)?

Używałem bardzo długo systemu Nikona i mam teraz pewne trudności z opanowaniem funkcji w Canonie więc proszę o wyrozumiałość.

W lampie Nikon SB900 miałem funkcje A (Automatyka), M (Manual), TTL BL(doświetlanie - błysk zrównoważony wypełniający), TTL

i właśnie... najczęściej korzystałem z TTL BL lub TTL

jaka jest różnica w Canonie pomiędzy ETTL a TTL?

Czy Canon ma odpowiednik nikonowskiego TTL BL?

Jak włączyć w mojej lampie standardowy tryb TTL?
    Odpowiednikiem SB900 jest 580EXII .
    -E-TTL II to zaawansowana automatyka błysku sterowana przez aparat.Dostępna w dwóch wersjach:
    Pomiar centralnie ważony uśredniony
    Pomiar wielo segmentowy
    co stanowi odpowiedniki Nikonowskiego "doświetlanie zrównoważone i wypełniające"

- Zwykły TTL jest wykonywany przez lampę zewnętrzną. W 580EXII jest dostępny (i to w 3 wersjach) po wejściu w nastawy C.Fn lampy.

- 430EX II nie ma własnego czujnika do zwykłego TTL

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów