Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Upadek obiektywu Canon 70-200 L F4 IS

Mieszany widok

Domyślnie Upadek obiektywu Canon 70-200 L F4 IS

Panowie,

niestety stało się.... zdjęcia jak niżej. Póki co jestem w kropce i załamaniu....
    Co myślicie? Optyka wygląda na całą, pierścienie chodzą bez zarzutu... w środku nic nie "grzechocze".. z przyczyn oczywistych nie zakładam go nawet na body... echh brak słów...
    spadł z metra uderzając o chodnik najprawdopodobniej plastikową osłoną bagnetu.. dokładnie jej bokiem..osłona nie pękła ... wygląda jakby pękł korpus i przez luz skrzywił się (wpadł) do środka gwint ..

co dalej?

https://skydrive.live.com/redir.aspx...szrzfICeL2I%24

Domyślnie

Rzeczywiście nie wygląda to najlepiej, ale jeśli optyka się nie potłukła to jest tylko bardzo źle a nie tragicznie. Serwis Żytnia, wycena i naprawa/zapomnienie. Nikt tu nie udzieli raczej bardziej fachowej odpowiedzi bez sprawdzenia w środku co się stało.
    pkt. 8. regulaminu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mechanik1980 Zobacz posta
    Panowie,

niestety stało się.... zdjęcia jak niżej. Póki co jestem w kropce i załamaniu....
    Co myślicie? Optyka wygląda na całą, pierścienie chodzą bez zarzutu... w środku nic nie "grzechocze".. z przyczyn oczywistych nie zakładam go nawet na body... echh brak słów...
    spadł z metra uderzając o chodnik najprawdopodobniej plastikową osłoną bagnetu.. dokładnie jej bokiem..osłona nie pękła ... wygląda jakby pękł korpus i przez luz skrzywił się (wpadł) do środka gwint ..

co dalej?

https://skydrive.live.com/redir.aspx...szrzfICeL2I%24
    Dalej...... jedynie serwis. Jeśli płytka jest cała i pewnie nadzieja też, że cała elektronika to wymiana samego korpusu może nie będzie ekstremalnie droga. Swoją drogą przysoliłeś solidnie :-(. Bardzo współczuję, bo wiem jak to "smakuje" :rolleyes:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Coz... zdarza sie.
    Jesli Cie to pocieszy to i tak nie wyglada to tragicznie. Kumplowi jakis czas temu body z obiektywem tak niefortunnie upadlo na ziemie ze ciezar obiektywu urwal mu mocowanie bagnetu w body, a potem obiektyw roztrzaskal sie o chodnik.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Mi ostatnio upadł analogowy EOS 300V z podpiętym 70-200.
    Tak z wysokości biodra (rozplątał się pasek od body...)
    Korpus się połamał ale na szczęście szkło całe...
    Wygląda nieciekawie, jedynie Żytnia moim zdaniem.
    Jest nadzieja, że optyka i elektronika są całe. Jeżeli tak to wymiana bagnetu i części tubusu...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Coś mi się wydaje że koszty otrą się o nieopłacalność...
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Domyślnie

wysyłam jutro na Żytnią, jak będzie ekspertyza odezwę się... hmmm...

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Swoja droga zawsze fascynowalo mnie jak wymiana jednej/kilku czesci moze byc mniej oplacalna niz wymiana calego obiektywu. Coz... nigdy nie zrozumiem ekonomi wspolczesnego swiata ;D
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Chyba chodzi głównie o koszty pracy ale może nie rozwijajmy takich czarnych wizji może nie będzie tragicznie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Oj to miałeś pecha, mi wypadł ze trzy lata temu 70-200 2.8 IS z niedopiętego plecaka (mea culpa + pośpiech), ale aż tak poważnie się nie uszkodził. Zablokował się pierścień zoom. Naprawa 900 zeta.
    Marki trzy.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów