Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Jaki sprzęt na X-Fighters?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To ja powiem inaczej, często celowo nie zabieram ani aparatu ani kamery po to aby w spokoju obejrzeć daną imprezę. Co to za oglądanie przez wizjer aparatu czy kamery? Przykładowo wielokrotnie byłem w Wolsztynie na paradzie parowozów i oczywiście łaziłem obwieszony sprzętem, polując na jakieś fajne ujęcia. Samą paradę obejrzałem właśnie przez wizjer kamery bo cały czas filmowałem. Tak było kilka razy aż pewnego razu postanowiłem bardzo mocno ograniczyć foto i wideo i po prostu wziąć udział w imprezie, i co? I dużo więcej z niej zapamiętałem niż z tych udokumentowanych zdjęciami i filmami.

Domyślnie

Fakt, na miejscu uznałem to za jedyny pozytywny aspekt całej sytuacji

Z tym, że nie trzeba przecież robić zdjęć non stop. Impreza jest na tyle długa, że można dużo czasu spędzić zarówno w roli widza, jak i fotografa.

Nie zazdroszczę osobom, które jechały po kilkaset kilometrów i targały ze sobą sprzęt...
    Ostatnio edytowane przez PanKorargor ; 07-08-2011 o 15:37

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PanKorargor Zobacz posta
    Z tym, że nie trzeba przecież robić zdjęć non stop.
    Teoretycznie tak ale cały czas myślisz, że kolejne zdjęcia mogą być jeszcze lepsze i suma sumarum spędzasz całą imprezę na cykaniu i podglądzie fotek. Kiedyś zabrałem aparat na koncert kapeli rockowej i zamiast bawić się w tłumie stałem jak pierdoła na boku z aparatem a zrobione zdjęcia może ze dwa razy obejrzałem i leżą odłogiem.

Bywalec Awatar filharmoniusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

PanKorargor, a po co Ci te zdjęcia. Byłeś w roli widza przecież. Jako pamiątkowa fotka ze stadionu to ta z telefonu wystarczy. No może z małpy byłoby lepiej.

Byli fotografowie z akredytacjami i oni zawsze zrobia lepsze zdjęcia, bo mogą wnosić, co chcą i mają lepsze miejscówki.

Coś już napisał Awatar fafinek

Domyślnie

No tak, ale jak sie człowiek już tak nastawił, pewnie cały poprzedni dzień myślał jak skadrować żeby najlepiej wyszło, z jakiej perspektywy... Że później jako pierwszy na CB się pochwali swoimi kadrami... a tu nic nie wyszło, każdy by się wkurzył chyba gdyby szedł z takim nastawieniem, prawda?
    Canon: 550D + BG-E8 / 18-135 IS / 50 1.8 II*/ 100-400 4.5-5.6 L IS USM/ cpl, uv i inne.

*[in progress]

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów