Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Jaki sprzęt na X-Fighters?

Widok wątkowy

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi. Piszę dopiero teraz, bo na stadion pojechałem dużo wcześniej, a wróciłem po północy.

Faktycznie 600D wygrywa z S9600 we wszystkim. Miejsce miałem rewelacyjne, jak zawodnicy zjeżdżali z toru to byli wprost na wyciągnięcie ręki. Myślę, że na 135 ustrzeliłbym świetne fotki. Światło może nawet nie byłoby takim problemem, bo oświetlenie było bardzo dobre.

Czemu wszystko w trybie przypuszczającym? Bo z robienia zdjęć wyszło, za przeproszeniem, gówno! Od znajomego dostałem info, że go nie wpuścili z "lustrzanką", więc wziąłem ze sobą chociaż S9600 (które jest sporo mniejsze niż dosyć mały Canon).

Na stronie napisane, że można wnosić sprzęt amatorski. Na nic się zdały tłumaczenia, że to "nie lustrzanka" (bo tak najłatwiej laikom wytłumaczyć), że nie da się odczepić obiektywu, że to sprzęt totalnie amatorski. Musiałem zostawić w depozycie (dobrze, że to nie był 600D, bo trochę bym się bał).

Nie byłbym tak zbulwersowany, gdyby nie dalszy ciąg historii. OK, nie do końca jasno wyrazili się na stronie co do dozwolonego sprzętu. Tyle tylko, że wchodzę za bramki, a tam MNÓSTWO ludzi z "lustrami" (bynajmniej nie mieli akredytacji). Ale to jeszcze nie największy hit. Zajmuję miejsce, a przede mną paraduje gość z (chyba) 5D z gripem + obiektywem powyżej 300mm... (takim czymś można zabić!). Świetna organizacja! Przy innych wejściach w ogóle nie sprawdzali i można sobie było wnieść bombę. Odwracam się, a tam fan Nikona z teleobiektywem. No k!@#$!

W przyszłym tygodniu idzie list do organizatora (oczywiście tradycyjny, bo maila łatwiej zignorować). Ciekawe jak się do tego ustosunkują. Cholernie mi szkoda, bo naprawdę było na co popatrzeć...

EDIT: Przypomniało mi się, że obok mnie siedział jeszcze jegomość, który wymieniał obiektywy (w tym na tele) :cool: A mi kazali jeszcze odnieść do depozytu akumulatory :):) Jak wychodziłem, to w kilkudziesięciometrowej kolejce do depozytu spotkałem osoby, które były w takiej samej sytuacji jak ja... Zresztą babki w depozycie pytały tylko "plecak czy aparat?".
    Ostatnio edytowane przez PanKorargor ; 07-08-2011 o 00:22

Uprawnienia umieszczania postów