Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: +/- 2000 zł

Miasto
    Gdynia

Domyślnie +/- 2000 zł

Do rzeczy, posiadam HX1, ale czuję, że zaczyna mnie ograniczać. Przymierzam się do lustrzanki, swojej pierwszej, lecz do czynienia z DSLRami już miałem. Mam do wydania około 2000 zł. Zastosowanie? Głównie portrety, potem architektura, krajobraz. Dokładnie w tej kolejności. Zależy mi na ergonomii. Co bym chciał za to kupić? Miło by było dostać KITowy zestaw, bo na 50mm kasa pójdzie z innego budżetu, ale też nie od razu. Korpus raczej używany, bo w tej cenie czegoś fajnego ze sklepu raczej nie dostane. Jestem otwarty na propozycje, ma to być korpus raczej na lata. Nie zamierzam go szybko zmieniać, a fotografia to już wybrany przyszłościowo kierunek, to nie takie walenie fotek u cioci na imieninach.

Bywalec Awatar Czapa
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Temat powtarza sie po raz kolejny, ale z racji tego że odpowiedzieć nie trudno to proponowałbym Ci 450D albo 40D + tą 50tke 1.8 która w cenie powinna się zmieścić a jeżeli chodzi o portrety to tak najlepiej zacząć
    ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

No właśnie, powtarza ; ) Tak to jest, każdy lubi jasno określić własne oczekiwania i dostać na tacy dokładnie dobrane rady do nich ^^ Tak to już jest. Wertowałem tematy o 40D już kupę czasu, ale zastanawiało mnie jak się do niej mają Pentaxy. Liczyłem, że ktoś jakiegoś zasugeruje, bo sam nie znam zbyt dobrze oznaczeń i półek tej firmy.

Początki nałogu

Domyślnie

40d/30d + tamron 17-50 2.8 + 50 1.8 troche wiecej niz 2k no ale to juz spoko zestaw
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

40D + 50 1.8
    Spokojnie starczy na początek. Może uda Ci się jeszcze nawet 18-55 IS kupić.

Uzależniony

Domyślnie

dokladnie 40D+50/1.8+kit
    albo 30D - za body ok 1200zl i zostaje CI 800 na obiektyw uzywana 50 kupisz spokojnie za 300 i zostaje Ci 500 mozesz kupić kita
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Wejdz na allegro, wpisz w wyszukiwarce Canon, potem wybierz limit cenowy 2000pln i zobacz ktory najwyzszy model mozesz kupic.

Agrrrr....
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

A kto powiedział, że interesuje mnie tylko Canon? Jest wiele innych firm, których oznaczeń nie znam, a skąd mam wiedzieć czy za te pieniądze nie znajdę jakiegoś interesującego korpusu od Pentaxa, Nikona,Sony etc ... Dobra, zakładajmy, że wpisuję dane w wyszukiwarce i? I skąd mam wiedzieć jaki model jest najwyższy, a potem jak on się ma do odpowiednika innej firmy. Gdyby to było takie łatwe to bym nie pisał -_-'
    Tak czy siak chyba zostanę przy 40D, dzięki za pomoc.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ruhralle Zobacz posta
    A kto powiedział, że interesuje mnie tylko Canon? ..... czy za te pieniądze nie znajdę jakiegoś interesującego korpusu od Pentaxa, Nikona,Sony etc ... .....

Pentax i Nikon maja swoje fora. Sony nie wiem.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Pentax i Nikon maja swoje fora. Sony nie wiem.
    Też ma :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów