Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Sklep ram.net.pl - opinie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Sklep ram.net.pl - opinie

Moja subiektywna opinia:

Po pierwsze chciałbym ostrzec, że dostępność towarów podawana na stronie tego sklepu najczęściej w postaci tekstu "Produkt na zamówienie - czas dotarcia do naszego magazynu: 1 dzień roboczy od złożenia zamówienia!" to czysta fikcja, mająca na celu tylko i wyłącznie przyciągnięcie klienta.

Zamówienie złożyłem 14.07.2011, tego samego dnia je opłaciłem przelewem, dotarło do mnie po wielu prośbach i interwencjach z mojej strony - 01.08.2011!

Po drugie - jakość obsługi klienta, chęć do kontaktu, informacje dla klienta stoją w tym sklepie na bardzo niskim poziomie. Zamówienie tak się opóźniało i zero kontaktu ze strony sklepu, to ja musiałem wydzwaniać (bo o odpowiedzi na emaila pomarzyć można), dowiadywać się co się dzieje i otrzymywać kolejne (niesprawdzone) zapewnienia że "już już niedługo wysyłamy" po czym kolejny obiecywany termin mijał... I to przy dość dużym zamówieniu na kilka tys. zł, strach pomyśleć jak traktują klientów z drobniejszymi zamówieniami.

Ogólnie - dobre ceny, fikcyjna dostępność towaru, kiepska obsługa klienta, czyli choć było to nie pierwsze moje zamówienie w tym sklepie, to tym razem na pewno ostatnie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja z kolei mam zupełnie odmienne wrażenia dot.tego sklepu. Z racji tego, że jest on zlokalizowany w moim mieście, to równie często robię w nim zakupy przez Internet jak i osobiście. Nigdy nie zawiodłem się ani na obsłudze, ani na terminowości realizacji zamówienia. Zawsze byłem traktowany fachowo, więc Twoje doświadczenia są dla mnie dość sporym zaskoczeniem. Kupowałem sprzęt o wartości od kilkunastu złotych do kilku tysięcy, a z racji naprawdę korzystnych cen jestem ich częstym klientem.
    Choć z cenami - jak w każdym sklepie - dobrze je porównać z konkurencją, bo rzadko wprawdzie, ale zdarza się, że u konkurencji można dostać taniej.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A jeśli chodzi o dostępność towaru - jest to sklepik o bardzo mocno ograniczonej powierzchni magazynowej, zatem nie dziwi mnie, że większość towaru nie leży na stanie, ale jest sprowadzana na zamówienie.
    Ostatnio edytowane przez zooloos ; 05-08-2011 o 21:05 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Kupowałem w tym sklepie obiektyw i karty CF. Wybierając sklep do zakupu obiektywu jak zwykle stosowałem swoje kryteria: brak towaru na stanie, brak sklepu ogólnodostępnego. Wybrałem Ram.net bo nie wiedziałem, że ma sklep - wprawdzie podobno mały ale jednak.
    Na obiektyw poczekałem ile tam trzeba ale chyba byłem pierwszym testującym i trafił się bardzo udany. Jak obiektyw jest na stanie to zakładam, że to taki egzemplarz, którego nikt z testujących nie kupił (nie tam żebym gustował w dziewicach ale tak mi lepiej na duszy).
    W sumie jestem z usług Ram.netu zadowolony.
    PS.
    Na body 5DII czekałem w innym sklepie 2 miesiące po wpłaceniu pełnej kwoty (nie, nie to nie OTC tylko porządny sklep) ale to był taki moment.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ostatnio kupowałem w tym sklepie 2 tygodnie temu. Kupowałem u nich kilkukrotnie i na szczęście mam same dobre doświadczenia. (oczywiście zawsze opcja -odbiór osobisty)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Tym razem za Vitezem. Niestety, ale zagrywki dosyć niskie w przypadku egzotycznego towaru, który jednak mają w ofercie. Telefon: pomarzyć dobra rzecz.
    the silence is deafening

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Kupowałem u nich czterokrotnie (2 karty, 2 laptopy) - dwa razy wysyłka, dwa razy odbiór osobisty. Zawsze wszystko odbywało się szybko i bezproblemowo. Jak dzwoniłem dostawałem konkretne informacje (maili nie wysyłałem więc nie wiem jak z nimi).

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kupowałem ostatnio Lowepro FastPack 250. Dostępny na zamówienie, czas oczekiwania 1 dzień. W rzeczywistości były to 3 dni. Kontakt marny. Odbiór osobisty, płatny !!!
    Mam mieszane uczucia, z jednej strony mają dobre ceny ale... kontakt fatalny więc w przypadku problemów może być kłopot.
    Myślę, że dla kogoś z trójmiasta, kto kupuje coś stosunkowo niedrogiego i chce oszczędzić na wysyłce to jakiś pomysł. W przypadku zakupu z wysyłką to bym się już zastanowił bo czas, nerwy i telefony również kosztują więc oszczędność na cenie może być bardzo wątpliwa.

Domyślnie

Mam pewne doświadczenia z tym sklepem. Marne one są. W tym sklepie idą na ilość, mają jednocześnie bardzo dobre (niskie) ceny. W związku z tym można nabyć rzecz tanio ale jakość i droga zakupu przypomina czasy słusznie minione. Kilkuosobowa załoga sklepu jest zasypana zamówieniami i na przyjazną obsługę liczyć raczej nie można. W razie jakiś zgrzytów czy pomyłek (mialem takie) sprawa jest beznadziejna. Dodzwonić się nie można, na maile nie odpowiadają. Trzeba jechać do placówki, odstać czasem z godzinkę (tak, tłumek na miejscu też jest...) i zrobić karczemną awanturę, wtedy czasami niemożliwe okazuje się możliwe... Ale ceny mają wyżyłowane i klienci walą drzwiami i oknami. O jakimkolwiek oglądaniu czy przebieraniu przed zakupem nie ma mowy, tam nie ma żadnego towaru, to jest sklep stricte wirtualny. Wszystko jest zamawiane z hurtowni po złożeniu zamówienia. Raczej nie polecam.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zooloos Zobacz posta
    Zawsze byłem traktowany fachowo, więc Twoje doświadczenia są dla mnie dość sporym zaskoczeniem.
    Polecam inne opinie: http://www.ceneo.pl/254-0a , mogą Cię również zaskoczyć, ale mnie to nie dziwi. 79% klientów poleca ten sklep... hmmmm... jak na sklep internetowy to porażka.

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Też tam kupowałem i wszystko było ok.
    Marki trzy.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów