BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
U mnie największe problemy w kontakcie z urzędami/obsługą klienta mam w służbie zdrowia i w zarządzie dróg i mostów.
W służbie zdrowia mam często "szczęście" trafić Panią w rejestracji, która co najmniej jest sfrustrowana lub coś w ten deseń. Ja nazywam je wampirami energetycznymi, bo po takiej krótkiej rozmowie przez telefon lub bezpośrednio odechciewa mi się czegokolwiek. Ja nie oczekuję od tej Pani niczego innego tylko odrobiny normalności, skoro ja rozmawiam z nią normalnie.
Inna sprawa, że rejestracje, różnego rodzaju biura obsługi klienta etc. są często miejscem możliwości do wyżycia za wszystkie niepowodzenia, dla nie których frustratów.
Zarząd dróg i mostów w moim mieście to historia na odrębna opowieść. W skrócie żeby trafić do konkretnej osoby dzwoniąc, trzeba się przebić przez 3 inne telefony. Jeden gość jak już słyszy moje nazwisko (to już w końcu ten konkretny) ma dość. Bo przecież ja żądam rzeczy niemożliwych tj. żeby parking czy ulica pod moim domem wyglądała przynajmniej bardzo podobnie do stanu z przed awarii.
Dziwi mnie jedno jako osobę też pracującą w budżetówce; jak ja bym odebrał robotę dotycząca powiedzmy sieci, a dalej kable z ściany by wystawały to myślę, ze było by to moje ostatnie zadanie. Tutaj jest z tym problem, po naprawie parking wygląda jak droga gruntowa, a bruk leży na kupce obok. I tak można miesiącami.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No mi dalej wychodzi w granicach 15%, ale może tak biednie tylko w sądach.
Masz sporo racji w tym, że często podając zarobki pracownicy budżetówek podają tylko pensje. Ja nie czuje żebym miał na głowie za dużo roboty, ale żebym leżał też nie. Inna sprawa, że mój charakter pracy jest nierówny, tydzień z roboty jak na lekarstwo, kolejny tydzień taki, że nie wiem za co mam się zabrać, żeby tylko się wyrobić.
Ostatnio edytowane przez Merauder ; 05-08-2011 o 13:54 Powód: Automerged Doublepost
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Ostatnio edytowane przez Zigi ; 05-08-2011 o 14:20
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Niestety trochę się mylisz w sklepie w którym Ja pracuje jest inaczej,nie chcę pisać jaki jest to sklep dodam że jest to duża europejska sieć handlująca elektroniką.
Przykład sprzedawca sprzętu fotograficznego ma zrobić plan sprzedaży na miesiąc ,dajmy na to luty.Plan wynosi 135tyś a on z tego ma 125zł BRUTTO!!!
Co do podstawy to nie jest tak wysoka jak by się wydawało . I jak jest motywacja zerowa bo można zrobić 200% czyli 270tyś i wtedy dostaniesz 250zł BRUTTO!!! Owszem są i artykuły premiowane itp ale tam temat wygląda podobnie, więc nie jest tak różowo .
Chodziło mi raczej o przedstawicieli handlowych niż o sprzedawców w sklepach. Takich, którzy są odpowiedzialni za relacje z innymi klientami. Raczej także biznesowymi. Czyli człowiek, który jeździ po kraju, negocjuje warunki współpracy, pozyskuje nowych klientów i dopieszcza starych.
Akurat nie ich miałem na myśli. Wiadomo -oni utrzymują ze swojej pracy resztę kraju. No i te pokojowe demonstracje w stolycy.![]()
P.S. Są też zawody (nie górnicy), w których na emeryturę można przejść w wieku 33-35 lat.
Czy to są zawody, w których po pracy codziennie wraca się do rodzinnego domu?![]()
Dokładnie.. dwa tygodnie temu zatrudniłem chłopaka po technikum elektronicznym - "na wejście" dostał 1800 netto (do ręki) - nie miał znajomości, wejść itp. - tyle tylko że miał wiedzę - mimo że nie potwierdzoną "papierkami"- której nie posiadł w technikum tylko wysiedział w domu przed kompem/z lutownicą itp. a że mam pojęcie o tym co gość będzie robił to po rozmowie i paru szybkich pytaniach wiedziałem że chłopak się nadaje.. i jak tylko się zaklimatyzuje we firmie i wdroży to na pewno dostanie bez proszenia się więcej kasy..
To jeszcze dwie osoby muszą mieć pracę..
dokładnie.. jak kiedyś w zasadzie pisałem tylko programy to też było to jak przy łopacie.. teraz jak m.in. muszę wymyślać co i jak te programy mają robić, albo nowe urządzenia wdrażać do badań i produkcji to dopiero się robi problem ze snem - mózgu niestety nie da się wyłączyć ot tak.. siedzę na urlopie a np. wczoraj przez pół dnia wisiałem na telefonie - miałem wybór albo gadać albo wracać.. to ta druga strona..
No - to teraz zachęciłeś mnóstwo ludzi żeby zostali kapitanami tankowców
Odpowiedź masz powyżej![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|