Pokaż wyniki od 1 do 10 z 123

Wątek: O wypłatach słów kilka :).

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Widzisz, skoro zabieramy głos w dyskusji, to byłoby fajnie, gdyby opierać ją na jakichś argumentach. Teraz wygląda to w ten sposób, że z jednej strony mamy oficjalne statystyki i wyliczenia, które każdy, kto ukończył matematykę na poziomie przynajmniej szkoły podstawowej jest w stanie zweryfikować. Z drugiej strony mamy luźne odczucia i przypuszczenia. Jednemu się wydaje, że "prawdziwa średnia" to tyle innemu że tyle. Chwytliwe slogany, że 100 krezusów powoduje, że średnia jest zawyżona o 1500 zł. Poproszę o argumenty a nie o takie hasła bez pokrycia. Piszesz:
    Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    1. Nie mam najmniejszej ochoty ani czasu.
    Zabierasz głos w dyskusji ale nie masz na to ochoty ani czasu? To, przepraszam, co to za dyskusja? Stawiasz tezy a nie masz ochoty ich uzasadnić?

2. Ja nie pisałem o kwotach podanych przez Ciebie.
    Kwoty były podawane przez innych uczestników. Nie dyskutuję tylko z Tobą, choć zacytowanie wyłącznie Twojego postu faktycznie mogło wprowadzić w błąd. Wszystkie podane przeze mnie liczby: 100 najbogatszych, 1300 na rękę itp były rzucane z rękawa przez innych. Jedyne liczby, które ja podałem to te z GUS-u.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec
    Miasto
    DG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Chwytliwe slogany, że 100 krezusów powoduje, że średnia jest zawyżona o 1500 zł.

pragnę tylko przypomnieć, że znaczna część krezusów (Prezesi Banków i innych olbrzymich firm) pracują na kontraktach menagerskich a nie na umowach o pracę. I ich dochody nie wchodza do naszej magicznej średniej.
    C500d; C15-85; C50/1,4; T70-300VC; C10-22, KIT z IS (poszedł do dobrego człowieka)

Uprawnienia umieszczania postów