heh ja mam w najblizszym czasie do zrealizowania plener parze mlodej, ktorej robilem zdjecia na slubie rok temu
odwlekali, przekladali, pogoda nie sprzyjala i musieli wracac do UK, takze do sesji plenerowej nie doszlo.
jak czytam wasze posty to widze, ze ten problem jest powszechny i nagminny..
poki co pomysl z czesciowym rozliczeniem wydaje sie spoko rozwiazaniem.
tylko ze to jest gwarancja na szybkie rozliczenie sie z czesci kwoty.
pozostalosc naleznosci do zaplacenia - z tytulu wykonania sesji plenerowej morze trwac i trwac
wydaje mi sie, ze dobra opcja to zalozyc taki topic, w ktorym ludzie z branzy wypisywaliby ciekawe - zadaszone - miejsca na sesje plenerowa.
informacje z topica moznaby podzielic na wojewodztwa.
tylko, ze jak znam zycie to chetnych do podzielenia sie takimi informacjami bedzie mozna policzyc na palcach jednej reki.
dla przykladu wkleje wam dialog jaki prowadzilem w tej sprawie via email z jednym z userow canon-board.info
[link]
chodzi mi o foty xx, xx
Z gory dzieki za odp
user: Borne Sulinowo
Pozdrawiam
ja: O supera można dokładniej?
Borne Sulinowo to zdeka rozległe miejsce..
user: Bez przesady, aż tak to nie zdradzam swoich miejscówek.
Pozdrawiam
ja: gezs przecież ci nie zabiore klientów znając lokalizacje tego opuszczonego pałacu.
zresztą spoko, prosić się nie będę.
no ale zyje nadzieja, ze moze znajda sie fotografowie ktorzy - tak jak i ja - sa chetni podzielic sie informacjami gdzie warto isc na zdjecia w zadaszone miejsca, aby zagwarantowac sobie realizacje sesji plenerowej bez wzgledu na warunki pogodowe.
po tym jak czytam wasze posty to mysle, ze bardzo duzo osob skorzystaloby z takiej wiedzy odnosnie plenerow i bardzo wielu fotografom pozwoliloby to na szybsze sfinalizowanie wspolpracy.
a tu juz jest bardzo cenne informacje imho.