Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: 450D , czerwone kropki od AF słabo swięca

Domyślnie 450D , czerwone kropki od AF słabo swięca

Witam
    Dostały się pyłki na wizjerze i niestety , chciałem je wyczyścić , i chyba za mocno nacisnałem , czerwone kropki od AF swięca bardzo słabo , prawie niewidocznie , jedynie lekka czerwona przeświata zamiast mocnego czerwonego koloru.

Ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić , ewentualnie jaki może być koszt wymiany wizjera , ewentualnie samych czerwonych kropek?

Dziękuje z góry za pomoc

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nieraz już tu o podobnych przypadkach było, chyba nie pokusiłeś się o poszukanie...
    Najprawdopodbniej problem z poruszną matówką, ale to tylko przypuszczenie.
    POszukaj dobrze na forum.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Opisz prosze dokładniej.Co nacisnąłeś.?Szybkę wizjera w miejscu przyłożenia oka?
    Czy matówkę ,nad lustrem wewnątrz aparatu w komorze lustra po zdjęciu obiektywu?
    Czy zaobserwowałeś uszkodzenie lub przemieszczenie ,zabrudzenie jakiegoś elementu?
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 03-08-2011 o 08:37

Domyślnie

Witaj
    Przepraszam , że nie odpisałem , ale mam bardzo mało czasu ostatnio

Tak dokładnie nad lustrem
    Problemem mogło być to , że po zdjęciu obiektywu chciałem wyczyśić tego paprocha patyczkiem nasączonym spirytusem , i to mogło zareagować z tymi kropkami
    Nic raczej się nie przemieściło itp

Aparat został wysłany na żytnią - stwierdziłem , że tak będzie prościej i czekam na wycenę , ponieważ zostawiam chyba dla siebie 40D , a ten 450D wystawie z całym zestawem, tylko nie chciałbym , żeby kupujący był nie zadowolony dlatego dałem do serwisu żeby zrobili to dobrze
    Ostatnio edytowane przez skusnierczyk ; 07-08-2011 o 19:47

Coś już napisał

Domyślnie

Spirytus rozpuszcza plastik z którego są matówki i płytki z punktami AF - było wiele razy pisane a nadal ten sam problem... Na mój gust to trzeba się przyzwyczaić albo wysłać na Żytnią - ta płytka z punktami nie jest dostępna w regularnej sprzedaży poza serwisem z tego co wiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bruinen Zobacz posta
    Spirytus rozpuszcza plastik z którego są matówki i płytki z punktami AF - było wiele razy pisane a nadal ten sam problem... Na mój gust to trzeba się przyzwyczaić albo wysłać na Żytnią - ta płytka z punktami nie jest dostępna w regularnej sprzedaży poza serwisem z tego co wiem.

Żytnia naprawiła za 100zł
    Wymieniła matówkę , działa już
    Temat powinen być przestrogą

Uprawnienia umieszczania postów