wyleciał przez okno ;/ około 4m, na drewniane nierówne podłoże, upadł centralnie na wyświetlacz.
wyleciał przez okno ;/ około 4m, na drewniane nierówne podłoże, upadł centralnie na wyświetlacz.
Bo tam mapują...Miałem w zeszłym roku jesienią wymienianą matrycę [po uszkodzeniu filtra] na Żytniej.Nie mam żadnych zastrzezeń,ani hotów.
Tak i jeszcze dużo sprawdzeń,regulacji itp.Nie jest to robota dla nie firmowego serwisu.Tu pełna zgoda oczywiście.Pisząc o innych miałem na myśli też autoryzowane, np.Berlin.
Pewnie taniej nie będzie .Ale kto pyta nie błądzi. Pozdrawiam
Ja bym tak czy siak tej 450 na części nie przeznaczał. Chyba że ktoś zaoferuje za to z 300zł, jak nie to zdecydowanie warto dorzucić ze 4 stówki za przerobienie na IR i doprowadzenie do porządku całości - ale co kto lubi, mi się zawsze podobały białe drzewa :-D
Faktycznie naprawa jest nieopłacalna, ze sprzedaży też zysku nie będzie, jedynie przeróbka wydaje się sensowna, ale pomyślę o tym w dalszej lub bliższej przyszłości po zakupie nowego sprzętu.
Czyli co tam jest do roboty ? Wymiana wyswietlacza, czyszczenie samej matrycy w extreme clean warunkach i wymiana filtra ? A 450D nie mialo ultrasonicznego czyszczenia matrycy ? To nie kolejny komponent ktory nalezalo by wymienic ? Wymiana filtra to pikus, wymiana wyswietlacza jeszcze wiekszy pikus. Czyszczarke mozna usunac wyciagajac pekniete szklo i zostawiajac tylko ramke zeby aparat sie nie zloscil o brak komponentu. Najgorzej chyba po prostu dostac taki filtr osobno :\ Jesli wielkosc filtra jest taka sama jak w innych cropach, to duzo by pomoglo - zawsze to mnogosc sprzetu inaczej ukoszdzonego na rynku - chociazby jakies tanie 300D po padzie migawki/elektroniki/czegokolwiek poza filtrem.