Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 90

Wątek: Fotografowanie na pogrzebie

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Aha . wrzucałem na szybko . OCZYWIŚCIE ZACHOWAŁEM KOLEJNOŚĆ FOCENIA . Za kilka dni usunę.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972
    Oczywiście jak trzeba to focę na pogrzebach :-( MOJA OSTATNIA SESJA POGRZEBOWA
    Na dole nie rozmyłeś danych zmarłej!

Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Oczywiście nic nie umknie waszej uwadze :-)

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Oczywiście nic nie umknie waszej uwadze :-)
    No taka rzecz napewno nie...
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tak jak Vitez pisze, robienie zdjęć powinno być dla większości z nas przyjemnością, a jeśli tak nie jest, to po co pchać się na pogrzeb? Ja bym się nie zdecydował na robienie zdjęć na pogrzebie gdyby mnie ktoś o to poprosił.

Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

tabliczki zamalowałem

Cytat Zamieszczone przez AdaMMus
    Tak jak Vitez pisze, robienie zdjęć powinno być dla większości z nas przyjemnością, a jeśli tak nie jest, to po co pchać się na pogrzeb? Ja bym się nie zdecydował na robienie zdjęć na pogrzebie gdyby mnie ktoś o to poprosił.
    Oczywiście .................................................. ..................................ale taka praca :-(Nie dla przyjemności.

Wszystkie zdjęcia wykonane 17-40, aparat miał podpięte 550ex i założony lumiquest
    Ostatnio edytowane przez Tomasz1972 ; 04-01-2006 o 22:25

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oczywiście .................................................. ..................................ale taka praca :-(Nie dla przyjemności.
    Otóż to... Wiadomo że fotoreporter, czy nawet zwykła osoba czasem poproszona zgadza się, ale to napewno nie jest nic przyjemnego...

antosik9525
    Guest

Exclamation

Jestem przeciwnikiem zdjęć z pogrzebu .......... ogląda ktoś później zdjęcia , to nad morzem , to w górach , to na sylwestrze , to moja córeczka , a to ciocia w trumnie , a to na mazurach ....................
    Niedokońca jestem w stanie sie z tym zgoidzić.
    Raz jeden byłem na pogrzebie na którym ktoś robił zdjęcia. Był to pogrzeb mojego wójka, który już za życia żadko zaglądał do domu (swoich rodziców) ze względu na to że wywiało go na śląsk (ok 450 km w dobie maluszków to była porażka) i na pogrzebie zjawiło sie sporo osób z jego otoczenia.
    O robienie zdjęć poprosiła babcia (mama wójka) i w tym momencie to jest oddzielny album na zdjęcia tego typu czyliu pogrzebowe, do którego zagląda sie bardzo żadko, ale jednak została jakaś pamiątka po kims kto dla otoczenia był człowiekiem dużego formatu. pochowany dalko od rodzinnego domu a pozostały tylko wspomienia.

Natomiast dużym wzięciem na 2 pogrzebie który kojażę cieszyły się zdjęcia które zrobiłem ja na tydzień przed śmiercią dziadka. ale tego do pogrzebu raczej nie zaliczę.

podsumowując czasami są przesłanki ku temu żeby jednak pstryknąć kilka fotek, oczywiście nie narzucajac sie nikomu z żałobników.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Osobiście nie robiłem, ale w archiwum rodzinnym znalazłem kilka fotek 'przy trumnie'...
    W sumie pogrzeby to nie jest ciekawa rzecz, ale odbębniłem tego trochę bo za czasów ministrantowania za pogrzeb wpisywali najwięcej punkcików do notesika...

Wydaje mi się jednak, że najbardziej do tego typu fotografii pasuje tylko B&W. (odnośnie galerii przylinkowanej w tym wątku)

BTW, w moich okolicach za bardzo nie jest chyba w modzie robienie zdjęć na pogrzebach...
    Nie pamiętam, żeby mi się coś takiego o uszy obiło...

Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

W przypadku tych kilku zdjęć które umieściłem , klient życzył sobie kolor .Dodałem dlatego czarną ramkę ( bez ramki były za kolorowe ) Zdjęcia te wysłał do kogoś za granicę.
    Prywatnie na żadnym pogrzebie członków rodziny nie wykonywałem zdjęć i nie będę robić.
    Ostatnio edytowane przez Tomasz1972 ; 05-01-2006 o 14:13

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów